ANA SAYFA > İZMİR > ''Altın Yunus Sanat Atölyeleri'' yine çok renkli...

''Altın Yunus Sanat Atölyeleri'' yine çok renkli...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Altın Yunus Sanat Atölyeleri'' yine çok renkli...

Uzun yıllardır yaz döneminde Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen sergilerle sanatçı ve sanatseverleri ağırlayan Altın Yunus Sanat Galerileri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da eserleri Dyo Resim Yarışması’nda ödül alan ve/veya sergilenmeye değer bulunan 24 sanatçının atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

15 Haziran 2017’de başlayan sanat atölyelerinin ilk döneminde genç sanatçılar Birgül Ergün, Ezgi Eroğlu, Mehmet Emre ve Erhan Çelik çalışmalarını 30 Haziran 2017 tarihine kadar sürdürecek. 6 dönem halinde ve 24 sanatçının katılımıyla planlanan atölye çalışmaları, her dönem farklı sanatçıların katılımıyla 10 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. Resim atölyesi çalışmalarına katılan tüm sanatçılar,  Altın Yunus Çeşme’nin misafiri olarak ağırlanacak.

 

Altınyunus Sanat Atölyeleri, 15 Haziran – 10 Eylül 2017 tarihleri arasında her gün sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

SANATÇILAR

Birgül ERGÜN

1972 yılında Ödemiş’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ödemiş’te tamamladı. 1993 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında sınıf öğretmeni olarak atandı. Katıldığı yarışmalardan ödül ve sergileme alan Ergün, birçok karma sergiye katılmış olup, katılmış olduğu resim yarışmalardan 3 ödülü bulunmaktadır. 6. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması (Ödül), 2016  7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması ( Ödül), UKEYF Resim Yarışması  (Ödül) 36.Dyo Resim Yarışması’ndan da sergileme ödülü alan Ergün, İzmir’de bir ilkokulda sınıf öğretmenliği görevini sürdürmektedir.

Ezgi EROĞLU

1991 yılında İzmir’de doğdu. Lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde aldığı Pedagojik Formasyon Eğitimi ile  öğretmen olmaya hak kazandı. 36.Dyo Resim Yarışması’ndan sergileme alan Eroğlu, kendi atölyesinde özel eğitmenlik yapmakta ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Mehmet EMRE

1975 yılında Adana'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Adana'da tamamlayan sanatçı, resim eğitimine 1998 yılında başladı. 2007 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü dereceyle kazandı.  Eğitimini  2013 yılında tamamladı.34.Dyo Resim Yarışması’ndan sergileme alan Mehmet Emre, yurt içinde birçok karma ve kişisel sergiye katıldı. 2015 yılında kurduğu galeri, sanat merkezi olarak faaliyet göstermekte, sanatçı bu merkezde resim eğitimi vermekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Erhan ÇELİK

1980 yılında Bulgaristan’da doğdu. 1989 yılında Türkiye’ye geldi. 1998 yılında liseyi bitirdikten sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’ne girdi. 2004 yılında mezun oldu. Erhan Çelik, 32.Dyo Resim Yarışması’nda sergileme aldı, katıldığı çeşitli yarışmalarda resimleri sergilendi. Müze ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunanan sanatçı, resim çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 18. Uluslararası Kısa Film Festivali'nde başvuru heyecanı
Sonraki Haber Birtan Saka Pınar Karşıyaka'da...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?