ANA SAYFA > EĞİTİM > Altı ülkenin gençleri bilişim projeleri maratonunda buluşacak

Altı ülkenin gençleri bilişim projeleri maratonunda buluşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Altı ülkenin gençleri bilişim projeleri maratonunda buluşacak

Gençler arasındaki işsizlik sorununa çözüm bulmayı amaçlayan Erasmus Plus Generation 0101 Projesi kapsamında düzenlenen proje maratonlarının ikincisi 26-30 Haziran tarihleri arasında İzmir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Maraton için 6 farklı ülkeden gelen gençler, sivil toplum kuruluşları için hazırladıkları projeleri yarıştıracak.

Hırvatistan, Litvanya, İtalya, Letonya, Kıbrıs ve Türkiye ortaklığında sürdürülen Avrupa Birliği destekli Erasmus Plus Generation 0101 Projesi doğrultusunda, 6 farklı ülkede proje maratonları (hakaton) düzenlenecek. Birincisi 6-10 Haziran tarihlerinde Hırvatistan’da yapılan maratonların ikincisi ise 26-30 Haziran tarihleri arasında İzmir Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Maratona katılmak için proje ortağı ülkelerden gelecek gençlere bilişim eğitimi verilerek, sivil toplum kuruluşları için proje hazırlamaları istenecek. Gençler hazırladıkları projeler ile 6 farklı ülkede gerçekleşecek proje maratonlarında (hakaton) yarışacak. İzmir Üniversitesi’ndeki Türkiye Maratonu’na katılım için 16-25 yaşında olmak ve orta derecede İngilizce bilmek gerekiyor. Proje desteği ile diğer ülkelerdeki proje maratonlarına katılmak için ise 6-11 Haziran tarihlerinde İzmir Üniversitesi'nde verilen e-beceriler eğitimini tamamlama ve Türkiye Maratonu’na katılma şartları aranıyor.

Projenin İzmir Üniversitesi Koordinatörü olan Prof. Dr. Emrah Orhun, proje maratonunun gençler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının ve dolayısıyla toplumun sorunlarına çözüm üretmenin üniversite eğitiminin en başta gelen hedeflerinden biri olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Orhun, maratonun gençlerin bilişim teknolojileri konusunda birbirlerinden öğrenmelerini ve yurtdışından gelecek katılımcılarla etkileşmelerini sağlayacak keyifli bir ortam olacağını ve her bölümden öğrenci için uygun olduğunu ifade etti.

Gençlerin yerel kuruluşlarda kullanılacak bilgi teknolojilerine çözüm üretmek için yoğun işbirliği yapacağı bir etkinlik olan maratonlar ile gençler; proje planlama sürecini öğrenerek, projenin konusu hakkında veri ve bilgi arayıp, analiz ederek problemleri çözecek ve bilişim teknolojilerini kullanarak çözümler geliştirecek. İzmir’deki proje maratonu için önerilen projeler arasında oyuncak kütüphanesi için web sitesi ve mobil uygulama, gençler için e-gazete ve yenilebilir enerji konusunda e-gazete gibi projeler yer alıyor.

Haziran-Ağustos döneminde yapılacak olan maratonların tarih ve yerleri şöyle:

*Rijeka, Hırvatistan: 6 - 10  Haziran,

*İzmir, Türkiye: 26-30 Haziran,

*Foligno, İtalya: 6–10 Temmuz,

*Nicosia, Kıbrıs: 13-17 Temmuz,

*Riga, Letonya: 8-12 Ağustos,

*Vilnius, Litvanya: 22-26 Ağustos,

*Rovinj, Hırvatistan: 22-28 Ağustos

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Barosu, uluslararası akreditasyonlu sertifika programı düzenliyor
Sonraki Haber Aynı kişi o heykele bir kez daha saldırdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?