ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ALAÇATI PİYANO FESTİVALİ BAŞLADI

ALAÇATI PİYANO FESTİVALİ BAŞLADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ALAÇATI PİYANO FESTİVALİ BAŞLADI

Taş evleri, tarih kokan sokakları, birbirinden güzel mekanları ve otantik dokusuyla turizmin parlayan yıldızı olan Alaçatı, bu kez sanatla adını Dünya’ya duyuruyor.

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde, 4 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında ilk kez düzenlenen Alaçatı Piyano Festivali’nin açılışında dün gece; Dünyaca ünlü sanatçımız İdil Biret sahne aldı.

İlk kez düzenlenen festivalin açılış konserinde dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret, repertuvarında Chopin’e yer verdi. Çok sayıda sanatsever Alaçatı Açık Hava’da İdil Biret’i canlı izleme şansını yakaladı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç; “İlk Kez gerçekleştirilen Alaçatı Piyano Festivali 4 gün sonra yeni bir dinleti ile sanatseverlerle buluşacak. Bu güzide etkinliklerimiz devam edecek. İdil Hanım’a Çeşme’nin Kültürüne ve sanatına yapmış olduğu katkıdan dolayı teşekkür eder, bu enfes gecenin anısına bu plaketi takdim ederim” dedi.

Alaçatı;  Piyano Festivali ile Tolga Tüzün, Burçin Büke, Wolfgang Manz, Ezgi Serim, Mizuka Kano gibi önemli isimlere ev sahipliği yapacak. Piyano Festivali’nin kapanış konseri ise bir başka dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay tarafından yapılacak.

Klasik ve caz müzik alanında ortak kültürel değerleri ön plana çıkaran, Türkiye'den ve yurtdışından seçkin sanatçıları ve nitelikli yapıtları Alaçatı'nın tarihsel dokusuyla birleştirerek sanatseverlerle buluşturacak olan Festival programında şu isimler yer alacak;

Tolga Tüzün 09 Temmuz 2014, Çarşamba

Wolfgang Manz 16 Temmuz 2014, Çarşamba

Burçin Büke 23 Temmuz 2014, Çarşamba

Mizuka Kano 30 Temmuz 2014, Çarşamba

Ezgi Serim 06 Ağustos 2014, Çarşamba

Gülsin Onay 08 Ağustos 2014, Cuma /KAPANIŞ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İŞTE BEKLENEN GALAXY S5!..
Sonraki Haber EN EĞLENCELİ RAMAZAN, KARŞIYAKA'DA

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?