ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: Büyükşehir'e aday olursam tarihi oyla kazanırım

Akpınar: Büyükşehir'e aday olursam tarihi oyla kazanırım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: Büyükşehir'e aday olursam tarihi oyla kazanırım

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Büyük Şehir Belediye Başkanı adayı gösterilirsem bir Anadolu evladı olarak Hüseyin Mutlu Akpınar tarihi bir oyla seçilirim” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, düzenlediği basın toplantısında 4,5 yıllık çalışmalarını ve önümüzdeki döneme ait görüş ve düşüncelerini basın mensupları ile paylaştı.

Zübeyde Hanım Nikah Evi üzerindeki Kent Restoran'da gerçekleştirilen toplantıda 4,5 yıllık çalışmalarından bazılarını içeren gösterimin ardından konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bir gazetecinin İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanlığına aday mısınız sorusuna iddialı cevap verdi.

Tarihi bir oyla seçilirim

 “Aziz Kocaoğlu İzmir tarihinde 3 dönem yapıp tarihe geçtiyse beni büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gösterilirsem tarihe geçerim. Yüzde 60 alırım, tarihi bir oyla seçilirim” şeklinde cevap verdi.

“4,5 yıldır bir tek mülkiye müfettişi gelmedi”

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde göreve geldiğimde şeffaf ve hesap verebilecek bir belediye başkanı olacağını söylemiştim. Bugün aradan geçen 4,5 yılın ardından sizlere bunu paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kentimize ve ülkemize dair sorumlulukları yerine getirdim. Hesap verme yükümlülüğünü, korkmadan çekinmeden kamu önüne çıkması gerekliliğini savunan bir belediye başkanıyım.4,5 yıldır Mülkiye müfettişi uğramayan bir belediyeyiz.” dedi.

 “Hayalleri gerçekleştirmek emek ve cesaret ister”

Bir düşünürün “Dünyanın gördüğü her büyük başarı bir hayaldir” sözünü alıntılayarak konuşmasına devam eden Akpınar; “Bize bu yola bir hayalle çıktık. Toplumun her kesimini kucaklayan bir belediye hayal ettik. Türkiye’ye rol model olan bir Karşıyaka hayal ettik projeler gerçekleştirdik. Ve başardık. Biliyorsunuz hayalleri gerçekleştirmek emek ve cesaret ister. Çalışma arkadaşlarımızın gayreti ile Karşıyaka’mızı kültür sanat ve sporda marka kent yaptık. Halkın belediyesini yarattık. Rutin işlerle yetinen, hemşerileri ile bağını koparmış sokaktan ve hayattan uzak belediyecilik anlayışını reddettik. Aradan geçen zaman diliminde, 2 cumhurbaşkanlığı, 3 genel seçim, 1 referandum, üstüne üstlük bir gerici yobaz darbe girişim ve OHAL kapsamında belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Her gün şehit haberleri ile yandık. Ne zaman bir organizasyonumuzu paylaşmaya karar verdik, o gün bir şehit haberi ile yıkıldık. Şehitlerimizin acısıyla o toplantılarımızı iptal ettik. Türkiye’de son 4 yıl öyle yaşandı ki, her gün yeni bir şey oldu. Sadece şehit değil, yurttaşlarımız a katledildi. Bugün Ankara garı katliamının da 3.yıl dönümü. Orada yitirdiğimiz yurttaşlarımızı bir kez daha anıyorum, mekânları cennet olsun, ailelerine de sabır diliyorum. Bu Türkiye’de huzur içerisine yaşayabilmemiz için barışa ihtiyacımız var. Terörün her türlüsüne kaşı çıkmak gibi bir sorumluluğumuz, görevimiz var.

Ekonomik krizden bahsetmeyeceğim. Çünkü bu 4 yıl içinde her gün yeni ekonomik paketler ile karşı karşıya kalarak görevimize devam etmeye çalıştık. OHAL ve Kanun Hükmünde Kararname ile 24 Haziran’dan sonra cumhurbaşkanlığı sistemi adı verilen idari değişiklikle tanıştık.

“Satarak değil, üreterek kaynak oluşturduk.”

Hiç de kolay olmayan bir belediye başkanlığı süreci yaşadım.” diyen Akpınar; “Bu bir yakınma değil, durum tespitidir. 4,5 yıldan geriye baktığımda insan sevgimden, Türkiye Cumhuriyeti ve Karşıyaka sevgimden ödün vermedim. Karşıyaka, çeşitlik gerekçelerle ödüllendirildi ve birçok yerel yönetimine esin kaynağı oldu. Karşıyaka belediyeciliği kente ve halka dokunan, hemşirelerini büyük bir imece etrafında toplayan ve hayaller emek ve cesaret ister sözünü kendine rehber edinen bir yerel yönetim anlayışıdır. Halkın vergilerini halk için harcadık. Satarak değil, üreterek kaynak oluşturduk. Hak yemeden adil ve şeffaf biçimde yerine getirdik. Bu ilkelerin hiç birinden ödün vermedim, bundan sonra da kimse benden ödün vermemi beklemesin.

“800 e yakın üniversite öğrencisine karşılıksız burs sağladık”

“Karşıyaka’nın paha biçilmez arazilerinde Türkiye’deki tek eğitim parkını açtık. Bizde bilirdik, o araziyi satıp borçlarımızı ödemeyi. Ama biz çocuklarımıza yatırım olsun istedik. Bugün sayısı 800 e yakın yakın üniversite öğrencisine karşılıksız burs sağladık. Bu öğrencilerimizi terör örgütlerine, cemaatlere, tarikatlara, art niyetli kişilere kurban ettirmedik. Toplumun her kesiminden destek aldık. Eğer bir toplum eğitime, çocukların gelişimine destek veremiyorsa, o çocuklara hiçbir şey veremezsiniz. Bilimden ve sanattan kopmadan yolumuza devam ediyoruz.

KHK ile belediyelerin dershane işi yasaklanmıştı Birçok belediyemiz dershanelerini ya kapattı ya da formül bulabilme adına isim değiştirebilir miyiz dediler. Karşıyaka Belediyesi olarak dershanelerin kapatılmasının doğru olmadığını söyledik. 2 bin üzerindeki dar gelirli çocuğa eğitim veremeyecektim. Ben hayır duaları ile buraya geldim. O çocukları kapıya bırakamazdım. Gerekçelerini hükümete bildirdim. Teşekkür ediyorum onlara. Bu duruşun ve gerekçelerin ne kadar doğru olduğunu görerek geri adım atmak durumunda kaldılar ve o çocuklarımız eğitimlerine devam ediyorlar. 

2017 yılında aralık ayında kanun hükmünde kararname ile 696 sayılı taşeron yasası ile beraber belediyelerde 1 yıldan fazla hüküm giymiş insanlar çalışamazlar dendi. 10 Ocak’ta Karşıyaka’dan taşeron işçiler yasasına itiraz ettik. Yine birçok belediye kurtulduk, işçi sayımızı azalttık derken, o insanların suça eğilimli olmaması için itiraz ettik. 10 sayfalık itirazı o dönemin bakanına gönderdik. Şimdi o kader mahkûmu insanlar ekmeklerini yemeye devam ediyorlar. Bu duruşla bugünlere geldik biz” dedi.

“İzmir’de tarihi bir oy il seçilirim”

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akpınar, bir gazetecinin adaylık sorusunu şöyle cevapladı.  “Çok güzel bir soru. Bu soruyu da bekliyordum. Ben 2014 yılında konak belediye başkan aday adaylığı için müracaat ettim. O süre içinde de, siyaset insanları birbirini karalaması değil farklılığı ortaya çıkararak halkı inandırarak ortaya çıkmasıdır. Bende o dönem konak belediye başkanlığı adayı oldum. 48saat tebrikleri kabul ettim. Karşıyaka belediye başkanı olarak da huzurlarınıza çıktım.

Karşıyaka olduğunda, rabbim bana sen ait olduğun yere gideceksin dedi. Beni o güç belediye başkanlığı koltuğuna oturttu bende eksiksiz görevimi yerine getirdim. Bana bu belediyeyi bilmez, Karşıyaka bilmez yönetemez dediler. Ama başlayınca bu adam nerden biliyormuş dediler. Ben kirazdaki Mehmet amcayı da Kınık’taki tenekeci Hakkı abiyi de metropolde yaşayan birçok insana dokundu. Ben hayatımı bu kente adadım. İslamin şartı 5 altıncısı haddini bilmektir. Ben haddimi bilirim. İzmir’de daha iyi yapabileceğime inanıyorlarsa, o zaman aday gösterirler. Ben ne adayım derim ne kulise atarım bana bu görevi verirlerse, nasıl 8 ilçe kaybedildiyse sadece Karşıyaka 7 puan yükseldiyse bir İzmir rekoru kırıldıysam İzmir’de tarihi bir oy ile de seçilirim. Bundan da eminim. Yüzde 60 alırım. Aziz bey 3 dönem yapıp tarihe geçtiyse, o tarihe Hüseyin Mutlu Akpınar olarak da bir Anadolu çocuğu olarak geçerim” ifadelerini kullandı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın zorlu periyodu...
Sonraki Haber Ramazan Soncul: Kitvak 50 milyonluk yatırım ile insanlığın hizmetinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?