ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > AKM’de TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları İzmir Bölge Sergisi açıldı

AKM’de TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları İzmir Bölge Sergisi açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AKM’de TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları İzmir Bölge Sergisi açıldı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği “Üniversite Proje Yarışmaları İzmir Bölge Sergisi” Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Serginin açılışında konuşan TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları İzmir Bölge Koordinatörü Prof. Dr. M.Serdar Korukoğlu, "Bu etkinlik kapsamında ‘Girişimcilik ve Yenilikçilik’, ‘Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri’ ve ‘Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri  Proje Yarışması’  programlarının bölge sergileri yer alıyor. Bu çerçevede her bir bölgede ellişer tane olmak üzere altı bölgede proje sergileri yapılıyor. Biz de bu sergilerden bir tanesiyiz" dedi.

Prof. Dr. Korukoğlu,  konuşması sırasında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın sergiye gönderdiği mesajı okudu.  TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, gönderdiği mesajda ülkenin ihtiyaç duyduğu öncelikli araştırma alanlarında çalışmalar yapmayı özendirmeyi, onlara kariyerlerinin başında bilime, teknolojiye ve sanayiye katkı sağlayan projelere imza atma olanağı sunmayı amaçlayan Üniversite Proje çalışmalarının bu yıl altıncısını düzenlendiğini ve İzmir Bölge Sergisi katılımcılarının ülkemizi 2023 yılı hedeflerine ulaştırmayı amaçlayan yenilikçi ve girişimci projeleri ile bölge sergisi aşamasına kadar ilerlediklerini belirtti. Prof. Dr. Mandal, mesajında proje sahiplerine seslenerek, "Hayatınızın bundan sonraki döneminde de bilimle ve teknolojiyle iç içe olarak çalışmalarınızı sürdürmenizi diliyorum" sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Kaorukoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılar sergiyi gezerek projeleri inceleme fırsatı buldular.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da tiyatro şöleni başlıyor
Sonraki Haber İzmirli kadınlar İnönü’ye sahip çıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?