ANA SAYFA > İZMİR > Ak Partili Şengül'den İzmir'e proje sinyalleri

Ak Partili Şengül'den İzmir'e proje sinyalleri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Şengül'den İzmir'e proje sinyalleri

İzmir 6. Olağan İlçe Kongresi öncesi önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir için önemli projeler olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız, seçimin startının verileceği İzmir mitinginde halkımızı müjdeleyecek” diye konuştu”

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir 6. Olağan Kongresi öncesi önemli bilgiler verdi. Şengül, kongre süreci, seçim süreci ve seçimin startının verileceği İzmir mitingiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Seçim sürecine girdiklerine değinen Şengül, “Sahada süreci yönetmek için görev alanların hepsinin görevini layığıyla yapması çok önemli. Seçime 59 gün kaldı. Biraz kendi içimizde biraz da İzmir’e yönelik önemli sürprizlerimiz var” diye konuşarak, “Seçim çalışmamızı İzmir’de 100 bin kişi ile yönetiyoruz. Bizim daha önce kongre tarihimiz belli olduğu için seçim startı İzmir’den verilecek. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız İzmir’i çok önemsiyor. Başbakanımız, hem Ulaştırma Bakanlığı hem de başbakanlığı döneminde İzmir’e önemli yatırımlar yaptı. Şöyle bir algı var. Sanki AK PARTİ, İzmir’de iktidarda olmadığı için yatırım yapmıyor, cezalandırılıyor gibi. Öyle bir durum söz konusu değil. İnsanların kendine göre bir görüşü var ve o partiye oy veriyor herkes” diye kaydetti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün açıklamalarından satır başları:

“SEÇİME AZ ZAMAN KALA, “İKTİDAR İZMİR’İ CEZALANDIRIYOR, YATIRIM YAPMIYOR” ALGISI YARATILIYOR “

İzmir’de “İzmir bize mahkum, nasılsa oy verecek” algısı var. Seçime az zaman kala, “İktidar İzmir’i cezalandırıyor, yatırım yapmıyor” algısı yaratılıyor. Yapılan yatırımları görmeyen bir kitle var. İzmirlilerin İzmir için yapılan yatırımları bildiğini biliyorum. İnsanların AK Parti’ye bakışı İzmir’de biraz farklı. İzmir’de özellikle belli bir kitle mesela dine karşı saygılı ama dinin içinde yer almayan kitle. Sanki AK Parti İzmir’de iktidara gelirse benim özgürlüğümü kısıtlar algısı oluyor. AK Parti’nin bu algıyı yaratacak tek çabası dahi olmadı. Ama siz bazen ne yaparsanız yapın, bazı duvarlar yıkılmıyor. “Kaldıralım da bakalım AK Parti İzmir’de ne yapıyor” demiyorlar. Siz birilerinin yaşam özgürlüğünü kısıtlayacak olsanız, bunun için İzmir’de yerelde iktidar olmaya gerek yok, biz genelde iktidarız zaten, istense yasa çıkarılır. Herkesin bireysel özgürlüğü çok önemli. Hükümete düşen de herkesin bireysel özgürlüğünü teminat altına almak. Muhafazakarda da aynısı olabiliyor. Kendi yaşam tarzının tehdit altında olduğunu düşünebiliyor. Oysa ki herkesin farklı düşüncesi, yaşam tarzı olmalı. Hayatın kuralı bu. İnsanların biraz daha empati kurup ilerlemesi gerek. Bunun hemen aşılacağını sanmıyorum, bu bir süreçtir.

“TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLIYORUZ”

Biz yaklaşık %50 oy alıyoruz. O oyları sadece muhafazakarlardan almıyoruz. Toplumun her kesiminden oy alıyoruz. Teşkilatımız içinde kendini laik olarak tanımlayanlar da var. Biz kendimizi İzmir’e anlatalım demiyoruz. Süreç içinde zaten Türkiye’de yaşayan herkes bizim içimizde yer aldı. Başörtülüsü de var, açığı da var. CHP’de başörtülü kaç kişi var? CHP kaç kişiyi kucaklıyor? Bir de ona bakmak lazım. Bir şeyler üzerinden siyaset yapıp oy almaya gerek yok. Biz zaten toplumun her kesimini kucaklıyoruz.

İNCİRALTI’YLA İLGİLİ PROJELER FAALİYETE GEÇECEK

Aziz Kocaoğlu’na İnciraltı’yla ilgili dosya sundum. Zannediyorum ki önümüzdeki birkaç ay içinde İnciraltı’yla ilgili projeler faaliyete geçecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun “İzmir cezalandırılıyor” dediği projelerin bir çoğu sonuçlanmış durumda. Hepsini takip ediyorum. Hükümet özellikle İzmir konusunda çok daha hassas ve titiz davranıyor. İzmir Türkiye’nin çok önemli parçasıdır. Türkiye İzmir’siz olmaz. İzmir hem tarım hem liman şehri hem de istihdama ciddi katkılar sağlayan bir şehir. İzmir’i cezalandırmak sığ bir düşünce.

“İNSANLAR O OYLARI ZORAKİ VERİYOR”

Sn Aziz Kocaoğlu %50 oyla seçildiğini söylüyor. İnsanlar size çok inandığı için ve ya beklenti içinde olduğu için oy vermiyor. İnsanlar o oyları zoraki veriyor. Ben inanıyorum ki CHP’ye oy verenlerin birçoğu CHP’li de değil. Dediğim gibi bazı insanlar geçmişte kafasında oluşan algılar nedeniyle böyle bir karara varıyor. Biz bu algıyı kıracağız. Biz tüm inanışlarla birlikte Türkiye’yiz. Türkiye ne kadar özgür ve bağımsız olursa, dışarıya olan bağımlılığı da azalır. Özgürlük ve siyaset üzerinden siyaset yapmak lazım. Öyle gidip de iki cümle kurarak siyaset yapılmaz. Bağımsızlığı konuşacak olursak hem tarihimize bakmak lazım hem Avrupa’ya.

“AK BELEDİYECİLİĞİ İZMİR’DE DE YANSITMAK İSTİYORUZ“

Siyaset yapan partiler olabildiğince yüksek oy alıp iktidar olmak ister. Biz de yerel iddiamızı ortaya koyuyoruz. İddiamızı ortaya koymasak olmaz. Gerekli çalışmalara da başladık. Yol arkadaşlarımızla beraber güzel çalışmalar yapacağız. AK Belediyeciliği İzmir’de de yansıtmak istiyoruz. Belki geçmişte bizler için ön yargılı olan halkımız vardı ama özellikle son yıllarda neler yaptığımızı gördüklerine inanıyorum. Ayrıca Mustafa Kemal’in temelini attığı bağımsızlığı, İzmir’de de hep birlikte devam ettireceğiz. İzmir’de 2002’den bu yana hiç bu kadar hiç bu kadar heyecan görmedim. İnanılmaz bir heyecan var ve 24 Haziran’da da yansımasını göreceğiz.

“TEŞKİLATTA DEĞİŞİKLİK DİYECEK OLURSAK, DEĞİŞİKLİK KAÇINILMAZ”

Bir yandan kongre sürecimizi yürütürken bir yandan da seçim sürecimize başladık. Seçim koordinasyon merkezimizi kurduk, milletvekili aday adayı başvurularını da alıyoruz. Önümüzdeki hafta temayül yoklamamız da olacak. Teşkilatta değişiklik diyecek olursak, değişiklik kaçınılmaz. Bunu süreç içinde göreceğiz. Doğal olarak milletvekili sayımızda da artış olacak. Benim gönlüm ve desteğim, teşkilatta görev yapmış, koşturmuş arkadaşlardan olacak.

“SEÇİM STARTI VERİLECEK İZMİR’DE, İZMİR’LE İLGİLİ SÜRPRİZLERİMİZ VAR”

Özkanlar Pazar Yeri İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi içinde yaşanan bir sorun. İkisi de aynı partiden. Kendi içlerindeki sorun yüzünden oradaki halkı mağdur etmemek gerek. Sorun neyse kendi içlerinde çözülmeli. İzmir’le ilgili çok önemli projelerimiz var. Bu konuya özellikle girmek istemiyorum. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız yarınki mitingde bilgiyi de verecek, müjdeyi de. Halkapınar Spor Salonu’nda 14.00’da gerçekleştireceğimiz  AK Parti İzmir 6. Olağan İlçe Kongremize tüm halkımız davetlidir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aziz Kocaoğlu'ndan sandık çağrısı
Sonraki Haber Gençler Liginde Pınar Karşıyaka Tofaş'a yenildi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?