ANA SAYFA > GÜNDEM > Ak Partili Doğan: Yanlış hesap Bağdat'tan döndü

Ak Partili Doğan: Yanlış hesap Bağdat'tan döndü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Doğan: Yanlış hesap Bağdat'tan döndü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fiyaskoya dönen Mavişehir Opera projesiyle ilgili AK Parti'li Bilal Doğan'dan flaş açıklamalar geldi.

Belediyenin ihaleyi iptal etme kararını "Yanlış hesap Bağdat'tan döndü" diyerek yorumlayan Doğan, "Adrese teslim yapılan ihalenin iptal edileceğini aylar öncesinden söylemiştik" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yaklaşık 400 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek Mavişehir Opera Binası projesinde yaşanan iptal şokunun ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Opera ihalesi için geçerli teklif gelmediği gerekçesiyle belediye tarafından iptal edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Biz size demedik mi? Yanlış hesap Bağdat'tan döndü" diyerek seslendi. Adrese teslim gerçekleştirilen yapım ihalesinde yeterli rekabet koşulları oluşmadığını ve iptalin de kaçınılmaz olduğunu hatırlatan AK Parti'li Doğan, "İhale öncesi yaptığımız açıklamalarda sürecin yanlış işlediğini ve ihalenin iptal edileceğini defalarca söylemiş, uyarılarda bulunmuştuk. Aynı filmi defalarca gördük, ancak ne yazık ki Kocaoğlu ve ekibinin yaşanan bu ihale krizlerinden halen ders almadıklarına, kulaklarını eleştirilere tıkadıklarına şahit oluyoruz. İhalede katılımcı firmalardan istenen yeterlilik şartı nedeniyle projeden ümidi kesmiştik. Nitekim eleştirilerimizde ne kadar haklı çıktığımızı da gördük. Sayın Kocaoğlu'na tekrar soruyoruz, projesini dahi on yılda hazırladığınız Opera'yı üç yılda bitirebilecek misiniz? İzmir'e söz verdiğiniz bu proje için Aralık 2016'daki ihale iptal edilirken, 2017 Şubat'ta yeniden ihale yapılacağı duyuruldu. Proje daha başlamadan hüsranla sonuçlandı. İzmir şimdiden 3 ay kaybetti. Biz bu projede daha çok iptal, daha çok erteleme görürüz... Opera bu hızla ancak 10 yılda biter..." dedi.

"BU GİDİŞLE ON YILDA ANCAK BİTER"

"Yine bir fiyaskoyla karşı karşıyayız" diyerek sözlerini sürdüren Doğan açıklamasını şöyle noktaladı: "Görüldüğü üzere, opera projesi de fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Tıpkı metroda, teleferikte olduğu gibi, fuar yapımında yaşanan skandallar gibi aynı krizle karşı karşıyayız. Basit bir ulaşım kartı için 9 kez ihaleye çıkan, 20 tane elektrikli otobüs için 3 kez ihale yapan, Mithatpaşa sahiline yapılacak aynı altgeçit işi için dahi 2 kez ihaleye çıkan, tramvayda önce temel atıp arkasından 9 kez güzergah değiştiren Sayın Kocaoğlu'nun bu hali "Ya tutarsa" diyerek gölde yoğurt mayalamaya çalışan Nasreddin Hoca'nın fıkralarını aratmaktadır. Büyükşehir Belediyesi'nin bu başarısız yönetim anlayışı İzmirliler arasında artık alay konusu olmuştur. Gelin bu yanlıştan vazgeçin, ihaledeki yeterlilik şartını tekrar gözden geçirin. Her seferinde ısrarla yapılan bu hatalardan artık ders çıkarılmasını temenni ediyoruz. Umarız bu yaşanan İzmir'deki son ihale kazası olur."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Markovic: Maçın kırılma anlarında önemli topları soktuk
Sonraki Haber İşitme Engelliler Türkiye Tenis Şampiyonası sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?