ANA SAYFA > EĞİTİM > Ağaç kesmemek için ana okulu projesi değiştirildi...

Ağaç kesmemek için ana okulu projesi değiştirildi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ağaç kesmemek için ana okulu projesi değiştirildi...

Okul öncesi eğitime önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye bünyesinde 4. anaokulunu Mavişehir'de açıyor. İnşaat çalışmaları süren anaokulunun tamamlanması ile birlikte kentte, belediyeye ait anaokulu ve oyun odası sayısı 6'ya yükselecek.

Mavişehir'de yapımı devam eden anaokulu, 2 bin 860 metrekare alan üzerine kurulacak. 2 katlı eğitim kurumunda, 70 çocuk eğitim görecek. Anaokulunun 510 metrekarelik açık ve 70 metrekarelik de kapalı oyun alanı olacak. Çocuklar için, 10'ar kişilik odalarda uyuma imkanı sağlanacak. Tesiste,  idari kısımların yanı sıra 70 metrekarelik yemekhane de yer alacak. Her iki kat da engelli erişimine uygun hale getirilecek. Anaokulu yeni eğitim öğretim sezonunda hizmete açılacak.
Karşıyaka Belediyesi, inşaat alanındaki ağaçlara zarar vermemek için, projeyi değiştirdi. Mimari proje üzerinde yapılan oynama sayesinde, alandaki ağaçlar korundu ve kesilmedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kısa sürede tamamlayacağımız bu anaokulu, Karşıyaka Belediyesi’nin insan odaklı, geleceğe karşı sorumlu, gücünü bilimden, kültürden, sanattan alan, çağdaş yerel yönetim felsefesinin bir ürünü olacak. Eğitime yatırım, kentlerin ve ülkelerin geleceğine yatırımdır. Biz her şeyden önce, kendimizi çocuklarımıza ve gençlerimize karşı sorumlu hissediyoruz. Anaokullarından üniversiteye kadar, onların sağlıklı, eğitimli, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için, elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka U13 takımı yarı finalde kaldı...
Sonraki Haber Kardeş Köy İlkokulları’na kitap desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?