ANA SAYFA > İZMİR > 6.Ildırı Kültür ve Sanat Festivali büyük ilgi gördü

6.Ildırı Kültür ve Sanat Festivali büyük ilgi gördü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
6.Ildırı Kültür ve Sanat Festivali büyük ilgi gördü

Çeşme Belediyesi’nin “9 Durak 9 Deneyim” etkinlikleri kapsamında yer alan ve 26-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen 6. Ildırı Kültür Sanat Festivali sona erdi.

5 bin yıllık antik kentin köklü sosyal ve kültürel yaşantısı ile tarihi dokusuna uygun olarak, bölge insanının günümüzdeki değerleri ve sosyal yaşantısının harmanlanarak ziyaretçilerine sunulduğu festival bu yıl da büyük ilgi gördü.

6. Ildırı Kültür Sanat Festivali; müzik, tiyatro, söyleşi, halk oyunları ve seramik atölyesi çalışmalarıyla her yaşa hitap etti. Evlerde üretilen doğal ve yöresel ürünler ile el işçiliğinin özgün örnekleri Ildırı’ya gelen konukların beğenisine sunuldu.

Ildırı’da yaşayan seramik sanatçısı Sevim Çınar’ın yönetiminde festival boyunca gerçekleştirilen seramik atölyesine 7’den 70’e birçok kişi katıldı. Yaratıcılıkların sergilendiği seramik atölyesi özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Festivalin ilk gününde Ankara Üniversitesi Erythrai Kazı Başkanı Doç. Dr. Ayşe Gül Akalın Orbay “İonia’nın gözde limanı Erythrai” isimli söyleşisiyle Ildırı’da gerçekleştirilen kazı tarihi hakkında bilgiler verdi. Ardından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimari Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nurşen Kul “Ildırı’nın Eski Bir Göç Hikayesi” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Festivalin ilk günü akşamında Konak Belediyesi İzmir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Bir Varmış Bir Yokmuş” isimli doğaçlama oyun festival ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşattı.

Festivalin ikinci günü, Sarı Zeybek Dans Akademisi Halk Oyunları ekibi Ege Türküleri eşliğinde dans gösterisi gerçekleştirdi. Festivalin kapanışı Birsen Tezer konseri ile yapıldı. Bir buçuk saat sahnede kalan ünlü müzisyen Birsen Tezer festival ziyaretçilerine en sevilen şarkılarının yer aldığı eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Birsen Tezer; “İlk defa adını duyduğunu söylediği Ildırı için saklı cennet benzetmesinde bulunarak şunları söyledi: “Ne kadar gizli ve güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Ildırı adını ilk defa duydum. Bodrum’da yaşayan birisi olarak bunu söylüyorum, daha sakin yerler arıyorum. Burada yaşanır! Sizlerle buluşmama vesile olduğu için Çeşme Belediyesi’ne huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim.” Birsen Tezer’i dinlemeye gelenler sanatçının sevilen şarkılarına eşlik ederek unutulmaz anlar yaşadılar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sevenleri uğurladı...
Sonraki Haber Muzaffer İzgü, son yolculuğuna uğurlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?