ANA SAYFA > GÜNDEM > 60 YAŞ KARTI SAHİPLERİNE PARA İADESİ

60 YAŞ KARTI SAHİPLERİNE PARA İADESİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
60 YAŞ KARTI SAHİPLERİNE PARA İADESİ

Toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan 65 yaş ve üzerindekilere ESHOT’tan önemli hatırlatma.

Yönetmelik çıkmadan önce 60 Yaş Kartı için başvurup ücret ödeyenlere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan iade işlemleri sürüyor. İade için başvuruda bulunan 32 bin 500 kişinin ücretlerinin bankaya yatırıldığını duyuran ESHOT Genel Müdürlüğü uyarıyor: “Paralar bankadan 60 gün içinde tahsil edilmeli.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği”nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaya başlayan 65 yaş üzeri İzmirlilere yönelik önemli bir hatırlatmada bulundu.

Genel Müdürlük’ten yapılan açıklamada, yönetmelik öncesi 60 Yaş Kartı’ndan yararlanan 65 yaş üzerindeki vatandaşlardan, 2014 yılı kullanım bedeli olarak ödedikleri 100 TL’yi geri almak için müracaat eden 32 bin 500 kişi için iade işleminin yapıldığı ve paraların hesaplara yatırıldığı belirtildi.

Bankacılık mevzuatı gereği hesaplara gönderilen bu bedellerin 60 gün tutulabildiği, tahsil edilmemesi durumunda ise ödenen bedellerin ESHOT Genel Müdürlüğüne iade edildiği dile getirilen açıklamada, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve tekrar işlem yapmak zorunda kalmaması için en kısa sürede bankalarına müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BOSTANLI SAHİLİ REZALETİ
Sonraki Haber KOCAOĞLU ESİAD'I ZİYARET ETTİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?