ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 28.ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ TARİHİ KONSERLE BAŞLADI

28.ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ TARİHİ KONSERLE BAŞLADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
28.ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ TARİHİ KONSERLE BAŞLADI

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 28. Uluslararası İzmir Festivali, Efes Antik Tiyatro’da tarihi bir konserle başladı.

Türkiye- Polonya diplomatik işbirliğinin 600. Yılı kutlamaları çerçevesinde, Polonya Cumhuriyeti  Kültür ve Milli Miras Bakanlığı ile Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl işbirliği ile gerçekleşen konserde, bu yıl 30. Yılını kutlayan Sinfonia Varsovia Orkestrası’nı (Varşova Senfoni), çağımızın dahi müzisyenlerinden 20. Yıl müziğine yön veren bestelerin sahibi Şef Krzysztof Penderecki yönetti. Konsere solist olarak, Türkiye’nin gururu, besteci ve yorumcu Hüseyin Sermet katıldı.

Konser öncesinde İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Polonya Kültür ve Milli Miras Bakan Yardımcısı Monika Smolen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgün Özaslan açılış konuşmalarını yaptı. Konuşmacılar 600 yıllık Polonya – Türkiye dostluğunun kültür ve sanat alanında devam ettiğini vurguladı. Ardından Festivale destek veren kurum ve kuruluşları plaketleri sunuldu.

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın program sponsorluğunda yapılan konser, Beethoven’ın “Prometheus” Uvertürü ile başladı, Beethoven’in 5. Piyano konçertosu ile devam etti. Bir konçertodan çok ötede, teknik zorluklarla dolu 5. Konçertoyu olağanüstü yorumlayan Hüseyin Sermet, Efes Antik Tiyatroyu dolduran dinleyicilerin dinmeyen alkışlarına Chopin’in Opus 5 20 numaralı etüdü ile teşekkür etti.

Konserin ikinci bölümünde dinleyiciler, çağımızın yaşayan en büyük müzisyenlerinden biri olan Penderecki’nin bestecilik yaşamının, dönüm noktalarından biri olan 2 numaralı senfonisini (Christmas) yönetmesine tanıklık etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKALI KADINLARIN EŞİT TEMSİL HAKKI TALEBİ MECLİSTE
Sonraki Haber GOOGLE FIT GELİYOR

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?