ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 25. İzmir Avrupa Caz Festivali başlıyor

25. İzmir Avrupa Caz Festivali başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
25. İzmir Avrupa Caz Festivali başlıyor

25. İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart 2018 Cumartesi akşamı AASSM’de yapılacak sergi açılışları ve Emin Fındıkoğlu+12 Konseriyle başlayacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İspanya ve Estonya Büyükelçilikleri ile İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart 2018 Cumartesi akşamı AASSM’de yapılacak sergi açılışları ve Emin Fındıkoğlu+12 Konseriyle başlayacak. Festival 22 Mart 2018 Perşembe günü geleneksel Açık Caz Orkestrası konseri ile sona erecek.

Açılış Büyük Ustadan

“Usta” kelimesinin kendisini tanımlamakta yetersiz kaldığı, çağımız caz piyanistlerinin en büyüklerinden Emin Fındıkoğlu ve Orkestrası 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açılışını yapacak. 2015 yılında İKSV’nin sunduğu “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne teşekkür için oluşturduğu Emin Fındıkoğlu +12, çeyrek asrı deviren İzmir Avrupa Caz Festivali’ne yakışan özel bir program sunacak.

Adı +12 olmasına rağmen Türk cazının eski ve yeni kuşağının 15 parlak ismini bir araya getiren Topluluğu eleştirmenler; “Emin Fındıkoğlu ve büyük orkestrası ritmi paslaşmayı bilen, tempoyu anında değiştirebilen ve harmoniyi bu becerilerinin ışığında çok daha parlatabilen oturmuş ve ilerici bir caz orkestrası” olarak tanımlıyor.

Emin Fındıkoğlu, piyano, şef/Meltem Ünel, solist/Zeynep Kuyumcu, solist/Barış Doğukan Yazıcı, trompet/İmer Demirer, trompet/Tolga Bilgin, trompet/Ebru Kenington, trombon/Hüseyin Çakır, trombon/Işık Üstündağ, trombon/Çağdaş Oruç, saksafon/Duru Tuna, saksafon/Barış Ertürk, saksafon/Meriç Demirkol, saksafon/Ekin Cengizkan, davul/Volkan Topakoğlu, bas, 3 Mart 218 Cumartesi gecesi saat 20.00’de AASSM Konser Salonunda İzmir Avrupa Caz Festivali’nin unutulmazları arasına girecek bir konser verecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da otomobil takla attı: 4 yaralı
Sonraki Haber And the Oscar goes to…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?