ANA SAYFA > GÜNDEM > 23 Nisan Karşıyaka'da coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan Karşıyaka'da coşkuyla kutlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
23 Nisan Karşıyaka'da coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümü, Karşıyaka’da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalara Hükümet Konağının Bahçesinde bulunan Atatürk Büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu tarafından çelenk koyma töreni ile başlandı.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum yöneticileri, belediye meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Makamlara temsilen öğrenciler oturdu. Karşıyaka Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Zümra Betül Bilgiç Kaymakam,  Fevzipaşa Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Elif Ece Akyazı Belediye Başkanı, Mavişehir ilkokulu 4. Sınıf öğrencisi Nazlı Özen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturdu.

Kaymakamlık koltuğuna oturan Zümra Betül Belediye Başkanlığı, ilçe milli eğitim ve emniyet müdürlükleri koltuklarına oturan öğrenciler ile birer telefon görüşmesi yaptı. Daha sonra Kaymakamlık makamında bir araya gelen küçük yöneticiler ilçenin sorunlarını konuştular.

Kaymakam Sadettin Yücel, Moldova ve yurtdışından gelen çocukları kabul ederek, onlar ile tercüman aracılığı ile bir süre sohbet etti.  Çeşitli hediyeler verdi. Yurtdışından gelen çocuklar da kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Kaymakam Yücel’e sundu.

Kabul ve çelenk törenlerinden sonra protokol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü törenin yapıldığı Nebahat Alparslan Karadavut ilkokuluna geçti.

Buradaki törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Albay Hasan Çankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum yöneticileri, belediye meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Burada okul Müdürü Sibel Özer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları, zeybek ve çeşitli gösteriler sahnelendi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Albay Hasan Çankaya tarafından verildi.

Kutlamalar Karşıyaka Belediyesi tarafından Mavibahçe’de hazırlanan Dünya çocuklarının gösterileri ile devam etti.

Mavibahçe’deki etkinlikte yurtdışından gelen minikler kendi ülkelerinin oyunlarını sergiledi. Burada coşkulu kalabalığa seslenen Karşıyaka belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Dünyada çocuk bayramının yalnız Türkiye’de kutlandığını bunu da Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduklarını söyledi.

Daha sonra ülke bayraklarını taşıyan çocuklar ve şenliğe katılanlar el ele tutuşarak barış şarkısını söylediler. Başkan Akpınar’ın şarkı söylenirken Türk Bayrağını tutan çocuk ile bayrağı birlikte tutması dikkat çekti.

Kutlamalar Karşıyaka Belediyesi tarafından akşam Denizkent Restoran’ta 23 Nisan kutlamalarına katılar onuruna verilecek akşam yemeği ile sona erecek.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP Karşıyaka Seçim için tek yürek oldu
Sonraki Haber Akpınar makamını ''Dünya Çocukları''yla paylaştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?