ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 22 Grammy ödüllü Chick Corea, Avrupa turnesine İzmir'de başlayacak

22 Grammy ödüllü Chick Corea, Avrupa turnesine İzmir'de başlayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
22 Grammy ödüllü Chick Corea, Avrupa turnesine İzmir'de başlayacak

Cazın 22 Grammy ödüllü efsane ismi Chick Corea, Avrupa turnesine İzmir’deki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi konseri ile başlayacak.

Birbirinden renkli konserlere ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), cazın 60 yıllık efsane ismi Chick Corea’yı ağırlayacak. 22 Grammy Ödüllü ünlü sanatçı, Avrupa turnesine İzmir’den başlayacak.
Hindistan’daki konserinden sonra İzmir’e gelerek AASSM’de hayranlarıyla buluşacak olan Corea, ardından İtalya'ya geçerek Avrupa turnesine devam edecek. Başarılarla dolu kariyerinde birbirinden önemli beste ve albümlere imza atan Chick Corea'nın "Solo Piano” konseri 7 Kasım Çarşamba saat 20.00’de Büyük Salon’da gerçekleşecek.

Cazın efsane ismi
Müzik hayatına Miroslav Vitous ve Roy Haynes ile birlikte kurduğu üçlüyle başlayan Corea, çok fazla etkilendiği Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Horace Silver, Lester Young ve Bud Powell gibi isimlerin yolundan ilerledi. Sonraki yıllarda Dave Holland, Anthony Braxton ve Barry Altschul’la birlikte Circle isimli grubunu kurup eşsiz doğaçlamalar yaptığı 4 kayıt yayınladı. Kariyerindeki başarılarını 22 Grammy ve sayısız Downbeat Ödülü ile taçlandıran cazın efsane ismi, aynı zamanda eşsiz bir klasik müzik yorumcusu olarak da biliniyor. 60’lı yılların ortalarında başlayan cazdaki "avangard" akımın etkisi altına giren Chick Corea, 1972 yılında ünlü Alman prodüktör Manfred Eicher’le birlikte bu etkinin izlerini taşıyan “Return to Forever” isimli bir kayıt yayınladı. Bu kayıt, aynı zamanda Chick Corea’nın ünlü füzyon grubunun adı oldu. Corea; bu grupta Al di Meola, Stanley Clark ve Lenny White gibi önemli isimlerle birlikte çalıştı.

AASSM'nin Kasım programı çok renkli
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin Kasım ayındaki diğer programları ise şöyle:
Türkiye’nin, barok dönem enstrümanları ile Avrupa ve Osmanlı Barok Dönem müziklerini yorumlayan ilk grubu İzmir Barok, 15 Kasım Perşembe saat 20.00’de ASSM Küçük Salon’da sahne alacak.
Tuşlardaki sürati nedeniyle "Piyanonun Usain Bolt’u" olarak tanınan Peter Bence, Türkiye’de ilk kez 22 Kasım Perşembe saat 20:00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olacak.
Cenk Erdoğan’ın sunacağı gitar şovu ise 28 Kasım Çarşamba saat 20.00’de Küçük Salon’da gerçekleşecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yaşar Topluluğu gıda ve içecek şirketleri kuruluş yıl dönümlerini coşkuyla kutladı
Sonraki Haber 3. İzmir Çocuk Tiyatroları Festivali Başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?