ANA SAYFA > GÜNDEM > 2 Nisan'da tüm Dünya'da Otizm için mavi ışık yakılacak

2 Nisan'da tüm Dünya'da Otizm için mavi ışık yakılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
2 Nisan'da tüm Dünya'da Otizm için mavi ışık yakılacak

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için ABD’de Autism Speaks tarafından başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak Kampanyası ülkemizde de uygulanacak.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için ABD’de Autism Speaks tarafından başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak Kampanyası’nın (Light It Up Blue) Türkiye elçisi Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı ile Türkiye’de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Galata Kulesi, Çanakkale Şehitler Anıtı, İzmir Saat Kulesi, Eskişehir Masal Şatosu, Kadıköy Boğa Heykeli, Şanlıurfa Balıklıgöl, Konya Kelebekler Vadisi ve Amasya Kalesi başta olmak üzere pek çok bina Mavi Işıkla aydınlatılacak.

Nisan ayı boyunca dünyanın gündeminde olacak Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Otizmli çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve takıntılı davranış biçimlerine sahip olması ile kendini gösterir.

Günümüzde her 68 çocuktan biri otizm riski ile doğuyor

Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır. Bugün doğan her 68 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Ülkemizde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk bulunmasına ve otizmin görülme oranının hızlı artışına rağmen toplumumuzda otizm yeteri kadar bilinmiyor.

Erken tanı ve eğitimle, otizmli bir çocuk yeniden doğabilir

Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir.

Işıklar otizm farkındalığı için yanacak

Otizm farkındalığına destek vermek için 2 Nisan akşamı; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi, Çanakkale Şehitler Anıtı, Şanlıurfa Balıklıgöl, İzmir Saat Kulesi, Eskişehir Masal Şatosu, Kadıköy Boğa Heykeli, Akmerkez, Sabancı Center, Akbank Kule, Zorlu Center, Four Seasons Otel, Akasya AVM, DAP Burgu Kule, Spine Tower, Saphire, Amasya Kalesi ve Harşena Dağı, Konya Kelebek Vadisi, Kayseri Radison Blu Otel, Ankara Hasan Doğan Stadyumu Mavi ışık yakacak.

Sosyal medya üzerinden #otizmemaviışıkyak hashtagi ile yürütülecek olan kampanya ile pek çok kişi ve kurum Otizme Mavi Işık Yak T-Shirt’leri, sosyal medya paylaşımları ile otizm farkındalık mesajları verecekler.

Tohum Otizm Vakfı Hakkında

Tohum Otizm Vakfı 2003 yılından bu yana otizmli çocukları erken tanı ve eğitimle topluma kazandırmak, otizmli çocuklar ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şart ve fırsatlarla yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Vakfın otizm ile ilgili diğer vakıf ve derneklerden farkı ise sadece örnek bir model okul kurmakla kalmayıp, devletin otizmli çocuklara ve ailelerine verdiği sağlık ve eğitim hizmetlerine yurt çapında destek olmak gibi daha kapsamlı amaç ve hedeflerle kurulmuş olmasıdır. Kar amacı olmayan, kamu yararına kurulmuş olan bir eğitim ve sağlık vakfı olan Tohum Otizm Vakfı, çalışmaların hem ulusal hem de uluslararası çapta sürdürmekte, kaynak yaratma çalışmalarıyla elde ettiği tüm gelirleri ise vakfın amacına yönelik faaliyetler için kullanmaktadır. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de sahte likit operasyonu
Sonraki Haber MHP İzmir referandum çalışmalarını sürdürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?