ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 2. İDA Dans Sporları Kupası Karşıyaka'da sahibini buldu

2. İDA Dans Sporları Kupası Karşıyaka'da sahibini buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
2. İDA Dans Sporları Kupası Karşıyaka'da sahibini buldu

Dansı ve sporu birleştiren 2. İDA Dans Sporları Kupası, bu yıl Karşıyaka'da düzenlendi. 7'den 77'ye 500 dansçının performans sergilediği organizasyon sanatseverlerin büyük ilgisi ile karşılaştı. Dereceye girenlere madalya verildi. Başkan Akpınar "Atatürk'ün sözlerini rehber edinerek, sanatı ve sporu yaşamın her alanıyla bütünleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Dans Atölyesi ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından bu yıl 2. kez organize edilen İDA Dans Sporları Kupası, Karşıyaka'da sanat şöleni yarattı. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda yapılan yarışmalarda 7'den 77'ye yaklaşık 500 dansçı piste çıktı. Yıldız, Genç ve Yetişkin kategorilerinde Latin danslarındaki yeteneklerini sergileyen dansçılar, farklı illerden gelerek salonu dolduran binlerce sanatsevere de unutulmaz bir gece yaşattı.

Sporu ve dansı bir bütün haline getiren yarışmacılar, Türkiye'de ilk kez canlı müzik eşliğinde performanslarını sergiledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İDA Kulüp Başkanı Gürkan Dönmez, TDSF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çakır da geceye katıldı. Gün boyu süren yarışların sonucu, Gala bölümünde açıklandı. Dereceye girenlere madalyalarını Başkan Akpınar verirken, Milli Takımlara gidecek olan dansçılar da bu organizasyonda belirlendi. Yarışmada Karşıyaka Belediyesi'nin dansçıları da yer aldı.

Başkan Akpınar "Karşıyaka, hayatın her alanında olduğu gibi, spor ve sanat konusunda da özel bir yere sahiptir. Çünkü biz, Ulu Önder Atatürk'ün sözlerini rehber edinen bir ilçeyiz. Biz, halk oyunlarına 'halt oyunları' diyen bir zihniyetin değil, 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyen Atamızın yolundayız. Bu anlayışla hizmet ediyor, insana dokunuyoruz. Tüm yarışmacılarımızı kutluyorum" dedi

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Tramvayı Nisan'da yolcu taşımaya başlayacak...
Sonraki Haber Karşıyakalı çocuklar TayPark'ta buluştu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?