ANA SAYFA > SPOR > 1912 Karşıyaka Derneği'nden açıklama

1912 Karşıyaka Derneği'nden açıklama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
1912 Karşıyaka Derneği'nden açıklama

1912 Karşıyaka Derneği Yönetim Kurulu, Karşıyaka Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda ve sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklama;

''1912 Karşıyaka Derneği’nin 14.05.2016 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da KSK Yönetim Kurulunun ibra edilmemesi yönünde girişimlerde bulunduğu yönünde, basın-yayın organları ve sosyal medyada yer alan haber içeriği gerçek dışı olup, 1912 Karşıyaka Derneği’nin tüzel kişiliğini karalamaya yönelik bu haberler karşısında açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

  1. 14.05.2016 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulumuz içinde yaşanan ibra tartışmaları ile ilgili olarak 1912 Derneğimiz asla taraf olmamış ve bir tavır ortaya koymamıştır. Haberlerde yer alan “1912 Karşıyaka Derneği, kongrede Fatih Diniz ve yönetim kurulunun ibra edilmemesi yönünde dernek üyelerine baskı yaptığı ortaya çıktı” şeklindeki yorum ise, son derece çirkin ve mesnetsiz olup, habercilik anlayışının dışına çıkılarak Dernek tüzel kişiliğinin hedef tahtasına konduğu gerçek dışı haber niteliğindedir.
  2. Üzerine basarak tekrar etmek gerekirse, 1912 KARŞIYAKA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU’NUN SN. FATİH DİNİZ YÖNETİMİNİN İBRA EDİLMEMESİ YÖNÜNDE HİÇBİR ÜYESİNE BASKI YA DA TELKİNİ OLMAMIŞTIR. Başkanımız Sn.Fatih DİNİZ’in derneğimiz üyesi, yine KSK Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Korhan YETİŞ ve Sn. Mustafa ÖZÇAKAR ile Sn. Cafer ARALI’nın da 1912 Karşıyaka Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, böyle bir telkinde bulunulmuş olması hayatın olağan akışına aykırı olduğu gibi, kongrede yönetimin ibra edilmemesi yönünde yapılan girişimleri 1912 Karşıyaka Derneği Yönetim Kurulu olarak asla tasvip etmediğimizin  de bilinmesini isteriz.
  3. Genel Kurul’daki oylama sırasında, bir gün önce kulüpteki görüş doğrultusunda açıklama yapan eski başkanlarımızın aynı zamanda 1912 Karşıyaka Derneğinin üyesi olduğundan böyle bir algılama yaratılmıştır. Ayrıca Genel Kurul sırasında orada bulunan üyelerin tamamının 1912 Karşıyaka Derneği üyesi olduğu şeklinde yapılan haberin de gerçekle bir ilgisi olmadığı gibi, aksine oylama sırasında 1912 Karşıyaka Derneği Yönetimi'nde bulunan üyelerimizin araya girerek yanlış anlamayı gidermek için eski başkanlarımızla konuyu görüşüp bu yanlış anlamayı gidermeye çabaladıkları da herkesin gözü önünde gerçekleşmiştir.
  4. 1912 Karşıyaka Derneği 16 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında prensip olarak Olağanüstü Genel Kurul 'a gitme kararı almıştır. Derneğimizin genel kurulla ilgili hukuki süreci başlatmadan, gerekli duyuruları yapmadan, özellikle KSK’nin kritik dönemden geçtiği şu günlerde farklı bir algı yaratmamak için bu duyuruyu yapmamak noktasında hassasiyet göstermesine rağmen kongrede yaşanan olaylar sonucunda haklı olarak tepki gösteren kardeşlerimizin istifasını kullanarak sanki bundan dolayı bir karışıklık olmuş gibi haber yaptırılması, yönetim kurulu içindeki bir istifa yazışmasının basına sızdırılması ve bu yolla 1912 Karşıyaka Derneğinin isminin rencide edilmeye çalışılması ne Karşıyaka 'ya ne de Karşıyaka’lı duruşuna yakışan bir davranış değildir.
  5. Bir diğer üzüntümüz; her zaman takdir ettiğimiz Karşıyaka Taraftarlar Derneğimizin yapılan yanlış haberle aynı yanılgıya düşerek 1912 Karşıyaka Derneğimizi suçlayan açıklamasıdır. Aynı havayı soluduğumuz, birlikte yeşil kırmızı atan kalplerimizi hatırlayarak, düşüncelerini bir araya gelip eleştirilerini yüzümüze söylemelerini beklerdik.

Zor zamanlardan geçen Karşıyaka camiasını karıştırmak amacını güttüğü haber içeriğinden net olarak anlaşılan bu girişim ile ilgili olarak; bu haberi yaptıranların günlerden beri önce KSK, sonra yöneticilerimiz, şimdi de 1912 Karşıyaka Derneği’nin kurumsal yapısını zedelemeye çalışmaktadır. Bu olaylar 1912 Karşıyaka Derneğimizde bir tahribata yol açmak yerine Dernek üyelerimizin birbirine daha çok kenetlenmesine sebebiyet verdiklerini ve bu gün olduğu gibi bundan sonra da 1912 Karşıyaka Derneğimizin, Karşıyaka Spor Kulübü’nün menfaatlerini korumak ve kollamak yönünde daha çok çaba harcayacağının da bilinmesini isteriz.

Karşıyaka kamuoyuna saygı ile duyurulur.

1912 KARŞIYAKA DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU   

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk Sarıca: ''İzmir'de kazanamazsak bu galibiyetin anlamı yok''
Sonraki Haber ÇEKOOP atık ilaç imhasında rekora koşuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?