ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 150. yılda 150 eser

150. yılda 150 eser

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
150. yılda 150 eser

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun 150. yılında 150 eserden oluşan çok renkli bir sergiye ev sahipliği yapacak. 6 Nisan'da AASSM’de açılacak sergide Türkiye'nin yanısıra Japonya, Rusya, Azerbaycan, Mısır, Kosta Rika, İrlanda, Litvanya, Belçika, Almanya ve İranlı sanatçıların eserleri de yer alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl dünyanın gelmiş geçmiş en önemli sanatçılarından Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’da kutlanan "Dünya Sanat Günü"nde sanatseverleri çok renkli bir sergi ile buluşturacak. Dünyanın farklı coğrafyalarından 107 sanatçının eserleri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sergilenecek.

Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği işbirliğiyle ve Serdar Yörük küratörlüğünde, 6 Nisan’da başlayacak sergi 28 Nisan’a kadar sürecek. Sergide Türkiye'nin yanısıra Japonya, Rusya, Azerbaycan, Mısır, Kosta Rika, İrlanda, Litvanya, Belçika, Almanya ve İranlı sanatçıların resim, heykel, fotoğraf, seramik, tekstil, video ve enstalasyon eserlerinden oluşan 150 seçki yer alacak.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergide İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Uşak, Muğla, Mersin, Sakarya, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Antalya, Ordu, Hakkari gibi illerden sanatçıların eserlerine yer verilecek.

“Dünya Sanat Günü” önerisi Bedri Baykam’dan
Nisan ayının 15. günü olarak kabul edilen Dünya Sanat günü, ülkemizde de 2012 yılından itibaren kutlanmaya başlandı. Türk sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam (UPSD), International Associations of Art’ın (IAA - Uluslararası Sanat Derneği) 2011 yılında Meksika'da yapılan genel kuruluna Türkiye temsilcisi olarak katıldı. Baykam, toplantıda Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın “Dünya Sanat Günü” olarak kutlanmasını önerdi. Gelen öneri doğrultusunda oy çoğunluğuyla her yıl 15 Nisan tarihinin “World Art Day- Dünya Sanat Günü” olarak kutlanılması kararı alındı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'ya Final-Four için 15 fark gerekiyor
Sonraki Haber ''Gittiğin kadar öde'' sistemi otobüslerde de başlayacak...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?