ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali Carmina Burana balesi ile sonlanıyor

1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali Carmina Burana balesi ile sonlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali Carmina Burana balesi ile sonlanıyor

İlk üç gösteride binlerce sanatseverin beğeni ile izlediği 1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 18 Eylül 2018 Salı günü saat 21.00’da gerçekleştirilecek olan Carmina Burana balesi ile son buluyor.

7 Eylül’de Zorba balesi ile başlayan festivalde, 11 Eylül’de Gala Konser, 14 Eylül’de Tosca operası sahnelendi.

Festivalin son gösterisi Carmina Burana balesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından gerçekleştirilecek. Carl Orff’un aynı adlı sahne kantatı müziği ile sunulacak olan eserin koreografisi Robert North’a ait. Şef Tulio Gagliardo yönetiminde sahnelenecek olan Carmina Burana’yı Julian Moss sahneye koydu; dekor ve kostümleri Sevtaç Demirer tarafından hazırlandı; koro şefliğini Anıl Aydın üstlendi; ışık tasarımlarını Müfit yaptı. Soprano soloyu Evren Işık, bariton soloyu Tamer Peker seslendirecekler. Eserde başlıca rolleri üstlenen bale sanatçıları da şunlar: Aslı Çilek, Boğaçhan Bozcaada, Doruk Demirdirek, Selahattin Erkan.

1803’te Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki bir manastırda bulunmuş olan şiir ve şarkılardan esinlenilerek yazılan Carmina Burana, sahne kantatı olarak dünyanın hemen her yerinde yüzlerce kez sunulmuş büyük bir ilgi ve beğeni ile izlenmiştir. Alman besteci Carl Orff’un tüm dünyada tanınmasını sağlayan bu eser, 1935 yılında oluşturulmuş ve 1937’de ilk kez sunulmuştur. Son yıllarda bale olarak pek çok yerde sahnelenen eserin ilk bölümünde doğa ve aşk, ikinci bölümünde içki ve eğlence, üçüncü bölümünde de yine sevgi teması işlenmektedir. Koreograf Robert North, eseri tasarlarken; orijinal metni esas alarak insan yaşamını işlemiştir. 

1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 7 Eylül 2018 Cuma günü saat 21.00’da Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği Zorba balesi ile başladı. 11 Eylül 2018 Salı günü saat 21.00’da İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının eşliğinde sunulan Gala Konser yapıldı. 14 Eylül 2018 Cuma günü saat 21.00’da Türk ve konuk yabancı solistlerin katılımıyla, Puccini’nin ölümsüz eseri Tosca operası sahnelendi.   

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Direniyoruz, ama!..
Sonraki Haber Tıbbi atıklara kesin çözüm

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?