ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Tramvayı’nda ön işletme başlıyor

Karşıyaka Tramvayı’nda ön işletme başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 Karşıyaka Tramvayı’nda ön işletme başlıyor

Yerel radyoların ortak yayınına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Tramvayı'nın önümüzdeki hafta ön işletmeye başlayacağını açıkladı.

Kocaoğlu “Karşıyaka tramvayının sonuna geldik. Bir problemimiz kalmadı. Önümüzdeki hafta ön işletmeye başlayacağız. Çiğli’ye uzanma konusunda da çalışıyoruz.  Elbette ilk hedef Çiğli İZBAN; ondan sonra ise Ata Sanayi, Atatürk Organize Sanayi ve Katip Çelebi Üniversitesi’ne ulaşmak istiyoruz. Konak tramvayının çalışmaları ise hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Karşıyaka tramvayının tamamen bitmesi ve oradaki ekiplerin de çalışmalara katılmasıyla birlikte Konak Tramvayı hız kazanacak. Ve Sonbahar gibi alanda göreceğiz. Buca’ya tramvay değil 13.5 kilometrelik metroyla ulaşacağız. Hem yolcu kapasitesi hem de konumu gereği tramvay bu yükü kaldıramaz. Üçyol’dan Çamlıkule’ye kadar, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’ni de kapsayacak şekilde derin tünel metro yapacağız. Bu sene sonuna yetiştirmeye çalışacağız ama büyük ihtimalle 2018’de ihalesini gerçekleştireceğiz. Şirinyer İZBAN ile metroyu örtüştüreceğiz. Bizi rahatlatacak en önemli işlerden biri İZBAN ile metronun daha çok yerde buluşması. Halkapınarda buluşuyorduk. Sonra Hilal Aktarma İstasyonu’nu açtık. Şimdiki hedefimiz, Şirinyer istasyonunda İZBAN ve metroyu birleştirmek.”  dedi.

Karşıyaka tramvayına yolculuk gelecek hafta başlayacak. 10-11 Nisan'da tamamlanması beklenen çalışmaların ardından hafta içi bir gün tramvay ön işletmeye alınacak. Karşıyaka tramvayını İzmir Metro A.Ş. işletecek. Deneyimle metro sürücüleri ve eğitim gören yeni personelin görev yapacağı Karşıyaka tramvayında nisan ve mayıs ayları boyunca sürecek ön işletmede yolcular tramvaya ücret ödemeyecek. İlk süreçte seferler 20 dakikada bir olacak.

Sefer sıklıklarıyla ilgili düzenlemeler ön işletme süresinde yapılacak. Sistem ön işletme döneminde kontrol edilecek. Ön işletme sonrası tramvay ücretli olacak ve işletmeye alınacak. Tramvayda "İzmirim Kart" geçerli olacak. Tramvay, Alaybey'den Karşıyaka İskeli'ye kadar tek hat olacak. İskeleden sonra Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı'na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu'nda tamamlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'e sembol buldu, ismi unutuldu!
Sonraki Haber Kaf Kaf, Ulusal Kulüp Lisansı için başvurusunu yaptı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?