ANA SAYFA > İZMİR > İZSU’ya akıllı bina

İZSU’ya akıllı bina

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 İZSU’ya akıllı bina

Büyükşehir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası kuracak. İhalesi bu ay yapılacak “akıllı” bina, iç ve dış mimari aydınlatma sistemlerini zamana, ortam ısısına ve kullanım yoğunluğuna göre otomatik olarak ayarlayarak yaklaşık yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Konak ve Halkapınar Su Fabrikası’nda yer alan hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak. Hizmetlerin bir merkezden daha etkin yürütülebilmesi için harekete geçen İZSU Genel Müdürlüğü, Halkapınar Su Fabrikası içinde yapılması planlanan yeni binanın proje çalışmalarını tamamladı.  Yeni Genel Müdürlük hizmet binası, 54 bin metrekarelik inşaat alanında bodrum, zemin ve üstü 13 katlı olacak şekilde projelendirildi. Toplantı salonları, konferans salonları, laboratuvarlar, revir ve personel çocukları için gündüz bakımevinin de yer alacağı binanın yapımı için 11 Temmuz’da ihale gerçekleştirilecek.  

Yeni hizmet binasında gereksiz enerji sarfiyatının önüne geçilerek insan kaynaklı hataların ortadan kaldırılması ve kaynakların verimli kullanılması hedefleniyor. Binanın iç ve dış mimari aydınlatma sistemleri zamana, ortam ısı şiddetine, kullanım yoğunluğuna göre otomatik kontrol edilerek yaklaşık yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanacak. Hava sıcaklığına göre iç ortam ısıtması sağlanacak. Hidrofor ve su pompaları ihtiyaca göre çalışacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'de Hakan Kuş tamam sırada Abdülhamit var...
Sonraki Haber Açık Hava Yaz Sinemaları'nda 4 film perdede...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?