ANA SAYFA > İZMİR > İzmir’den Çanakkale’ye yardım eli

İzmir’den Çanakkale’ye yardım eli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 İzmir’den Çanakkale’ye yardım eli

İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri, Çanakkale'deki depremin yaşandığı 6 Şubat Pazartesi öğle saatlerinden itibaren, 83 evin hasar gördüğü Yukarıköy'e kamp kurarak yardım çalışmalarına başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ard arda depremlerle sarsılan Çanakkale Ayvacık'a yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı AKS 110 ekiplerinin, ilk depremin olduğu 6 Şubat gününden itibaren yıkımın büyük olması nedeniyle yardım için koştuğu Ayvacık'a bağlı, 250 haneli Yukarıköy'de 83 ev oturulamaz duruma geldi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremde hasar gören Küçükkuyu Belediye Başkanı'nın yardım talebi üzerine bölgeye hareket etti. Ekipler, Belediye Başkanının, yıkımın ağırlıklı olarak Yukarıköy'de olduğu ve bu bölgenin yardıma ihtiyacı bulunduğunu belirtmesi üzerine 6 Şubat öğle saatlerinden itibaren bölgede hizmet vermeye başladı. İtfaiye Arama, Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse öncülüğündeki ekipte 5 sağlık görevlisiyle birlikte toplam 22 personel bölgede çalışmalarını sürdürüyor. İzmir İtfaiyesi, Yukarıköy'e 2 deprem, çadırı, 1 adet de deprem konteynırı kurdu. Birisi AKS 110 aracı olmak üzere toplam 5 araçla konuşlanan İzmir İtfaiyesi, depremzedelere hem sağlık hizmeti veriyor hem de zarar gören bölgeyi tek tek dolaşarak binaların hasar durumlarını tespit ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan deprem çadırları 40 metrekare büyüklüğünde ve her biri 30'ar kişi kapasiteli. İzmir Büyükşehir Belediyesi burada kalan depremzedelerin battaniye ve kumanya gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor. Ayrıca bölgedeki vatandaşların ilk sağlık kontrolleri de AKS 110 personeli tarafından deprem bölgesinde yapılıyor.

Yukarıköy'de yıkım büyük
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat sabahı saat 06.51'de 5.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, bir çok köyde hasara neden olmuştu. Yaşanan artçı depremler sonrasında saat 13.58'i gösterdiğinde aynı bölgede bu kez 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. Son olarak 7 Şubat sabahı 5.2 büyüklüğünde bir deprem oldu. Yaşanan depremlerde 13 köyde 313 evin hasar gördüğü ve 8 kişinin yaralandığı açıklandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uçar: Play-off oynayarak 1.Lig'e dönmeye çalışmalıyız
Sonraki Haber Türkiye’nin ilk sürdürülebilir akuakültür tesisi Pınar Balık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?