ANA SAYFA > GÜNDEM > Erdoğan Toprak, Karşıyakalılar ile buluştu

Erdoğan Toprak, Karşıyakalılar ile buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 Erdoğan Toprak, Karşıyakalılar ile buluştu

Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘Ayın Konuğu’ etkinlikleri kapsamında, eski Devlet Bakanı ve CHP Milletvekili Erdoğan Toprak’ı Karşıyakalılar ile buluşturdu. ‘Politika ve Türkiye’ başlıklı etkinlikte gündemi değerlendiren Toprak, “Terör ve mülteciler gibi başlıca sorunların üstesinden gelebilmenin tek yolu; Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışıyla hareket etmektir” dedi.

Hikmet Şimşek Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen söyleşide, Türkiye’nin zor bir viraja girdiğini vurgulayan Milletvekili Toprak, “Bugün dış ülkelerde bir tek dostumuz kalmadı. Türkiye ekonomisi dışa bağımlı bir ekonomidir. Bu nedenle herkesle iyi geçinmek zorundasınız. Suriye’ye sadece Suriye olarak bakmamak gerekir. Türkiye 11 ülkeye Suriye üzerinden ihracat yapıyordu. Bu kapıyı kapattığınızda 11 ülkeye ihracat da durdu. Ayrıca 2 milyon 700 bin Suriyeli mülteci ülkemizde. Bu sıkıntılar yanlış politikalar ile büyüdü” dedi. CHP’nin ise dış politikada Atatürk’ün miras bıraktığı “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle hareket edeceğini belirten Erdoğan Toprak, “Barış ortamı sağlandığında mülteciler de kendi vatanlarına dönmeye başlar” dedi. Toprak, terör olaylarına karşı da bölge halkı ile birlikte hareket edileceğini, Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik yatırım modelleri geliştirileceğini söyledi.

“HER ALANDA GERİLEDİK”

Türkiye’nin son yıllarda her alanda geriye gittiğini örneklerle anlatan Erdoğan Toprak, şöyle devam etti: “Sporda uluslararası başarılarımız yok denecek kadar az. Doping, şike olayları hiç olmadığı kadar arttı. Biz bıraktığımızda terör olayları sonlanma aşamasındaydı. Şimdilerde her gün şehit haberleri geliyor. Ekonomimiz sadece inşaat ile yaşatılmaya çalışılıyor. Özgürlükler ortadan kaldırıldı. Köşe yazarlarına, muhalefete tahammül edemeyen bir anlayış var. Biz bu anlayışa izin vermeyeceğiz.”

“GÜVERCİNİN KANADINI KIRDIRMAYACAĞIZ”

Etkinliğe katılımı nedeniyle Erdoğan Toprak’a teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Güvercinin kanadı gibi özgür, zeytinin dalı gibi barış yüklüyüz. Güvercinin kanadını kırmaya, zeytini kökünden sökmeye çalışanlara karşı özgürlüğümüzden ve barışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Atamızın ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözü bizim rehberimizdir” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Korku, normal doğumu engelliyor
Sonraki Haber Mutlu Altuğ: “31 Mayıs tarihine takılı hareket etmek bizi yanıltır”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?