ANA SAYFA > ÇEVRE > Atık malzemeden ejderha yaptılar

Atık malzemeden ejderha yaptılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 Atık malzemeden ejderha yaptılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde bir araya gelen 1500 çocuk, "doğayı koruma" temalı birbirinden eğlenceli atölye çalışmalarına katıldı. En beğendikleri çalışma ise üniversite öğrencilerinin atık malzemelerden yaptığı ejderha heykeli oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü "Bir Yokmuş Bir Varmış Projesi" kapsamında eğitim gören minikler, Dünya Çevre Günü’nü 3 günlük renkli etkinlikle kutladı. Atölye çalışmalarına katılan 1500 öğrenci, Fuar 1 A Nolu Hol’de hem fidan dikimini, ebru sanatın ve doğal boyalarla bezden çanta yapmayı öğrendi hem de ‘Doğayı Nasıl Koruruz?’ sorusuna yanıt buldu. Etkinlikleri gezen minikleri karşılayan büyük bir sürpriz de vardı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Gökçen Ergür, Dr. Neşem Ertan Ayata, Araştırma Görevlisi Işınsı Ersan ve öğrencilerinden oluşan ekip, 2 kamyon atık malzemeyi ejderhaya dönüştürdü. Çevre koruması adına önemli bir mesaj veren ejderha heykelinin 12 Haziran Salı günü İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek 21. Atık Pil Toplama Kampanyası Ödül Töreni’nde sergileneceği öğrenildi.  

Ayrıca atölye çalışmalarına katılan çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi makine teknikerlerinin, hurdaya ayrılan makine, motosiklet, araba ve vinç parçalarını birer sanat eserine dönüştürdüğü sergiyi de ilgiyle gezdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cihat Arslan'ın yeni takımı Adanaspor
Sonraki Haber 32. Uluslararası İzmir Festivali'nde ''En''lerin konseri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?