ANA SAYFA > EKONOMİ > Egeli işadamlarına Afrika çağrısı

Egeli işadamlarına Afrika çağrısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Egeli işadamlarına Afrika çağrısı

Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu ve DEİK Türkiye–Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, ekonomisi ithalata dayalı Afrika’nın Türk işadamları için büyük bir potansiyel pazar olduğunu belirterek, bu kıtayı ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (ESİAD) üyelere “Afrika Pazarı: Fırsatlar, Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konulu bir sunum gerçekleştiren Tamer Taşkın, nüfusu 1,5 milyara yaklaşan Afrika kıtasının yıllardan bu yana batılı ülkeler tarafından yürütülen kara propaganda nedeniyle belli başlı ülkelerin sömürgesinde kaldığını söyledi.

Eskiden beri sömürgeci ülkeler tarafından bilinçli olarak Afrika’da açlık, kıtlık ve salgın hastalıklar olduğu algısının oluşturulduğunu ifade eden Taşkın, gelişen ulaşım araçları sayesinde Afrika’nın bilinirliğinin arttığını ve filmler ile haberlere konu olan olayların hiç de abartıldığı kadar olmadığının anlaşıldığını ifade etti.

İş yapmak için Afrikalı çalıştırın

Konuşmasında özellikle Afrika’da iş yapmak isteyen iş adamlarına şirket bünyelerinde mutlaka Afrika kökenli personel çalıştırmalarını öğütleyen Taşkın, “Türkiye 4000 Afrikalı öğrenciye burs veriyor. Bunların hepsi bir hazine kimse farkında değil. Bu arkadaşları daha okulları bitmeden kendi şirketlerimizde staj programıyla başlatmakta fayda görüyorum. Okul sonrasında ise onları işe alarak Afrika’daki hareket kabiliyetimizi arttırabiliriz. Afrikalı müşteriler görüşmelerde kendilerinden birisini görmekten hoşlanıyorlar” dedi.

Türk malları itibar görüyor                                    

Türk mallarının Avrupa kalitesinde ve Asya fiyatları ile Afrika’da çok güzel bir imajı olduğunu, bu nedenle Türk mallarına çok itibar gösterildiğini dile getiren Taşkın, Afrika ülkelerinde açılmış 40 Türk büyükelçiliğinin ve THY’nin Afrika’da 40 şehre uçmasının büyük bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. Taşkın, bunun Türk Bankacılık sisteminin de Afrika’ya girişi ile desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Afrika’ya sadece mal satmaya gidilmediğini, ortamları görüp tanıdıktan sonra doğru iş ortaklarının bulunması ile yatırımcı da olunabileceğini anlatan Taşkın, Türk işadamlarının Afrika’da en büyük hayalinin yatırım olduğunu vurguladı.

En büyük rakip Çin ve Hindistan

Afrika’ya 2-3 günlük seyahatlerle değil geniş zaman aralıklarında gidilmesi gerektiğinin altını çizen Tamer Taşkın, en son seyahatinde 25 günde 4 ülkede temaslarda bulunduğunu anlattı. Taşkın, Türkiye’nin 2002 yılından bu yana Afrika ülkelerine olan ilgisinin artmaya başladığını belirterek, “Afrika’ya giderken ‘ne satarım’ diye düşünmeyin. Kim ne isterse satabilir. Afrika’nın bizim için en büyük şansı katma değerli üretimler gerçekleştirememesi. Pazarda üstün durumda olan Çin ve Hindistan ile mücadele edemeyiz fakat Afrika’ya ihracat yapan diğer Avrupa ülkeleriyle her zaman yarışabiliriz. Önemli olan burada kuracağımız iyi ilişkiler” diye konuştu.

Sunum sonrasında konuşmasından dolayı teşekkürlerini sunan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, Taşkın’a bir plaket takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Geleceğin şampiyonları çalışmalara başladı
Sonraki Haber Atık ilaçlar eczacı olmadan toplanmamalı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?