ANA SAYFA > EKONOMİ > Tıp doktorluğundan tatlı doktorluğuna

Tıp doktorluğundan tatlı doktorluğuna

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tıp doktorluğundan tatlı doktorluğuna

Ağrı Patnos'ta çok severek yaptığı doktorluk mesleğini bıraktı Karşıyaka’da tatlı doktorluğu yapıyor.

Dr. Necip Karakaş Ağrı Patnos'ta yaptığı acil tıp doktorluk mesleğini bırakarak, gelenek ve göreneklere sahip çıkarak Mavişehir'de Soylu Künefe Katmer salonu açtı.

Antep fıstığı üretimi, işlenmesi ve satışını da yapan Karakaş,  Antep fıstığının en fazla kullanıldığı tatlı işine girdi. Künefe, baklava, katmer ve kendi üretimi olan daha birçok tatlı ürününü sunduğu 'Soylu Künefe' markası ile birçok yerde şube açmayı hedefliyor.

Soylu Künefe ile daha çok üretim ve istihdam sağlamak istediğini belirten Dr. Karakaş "Doktorluk hayalimi gerçekleştirmiştim. Ancak beni doktor yapan değerlere de sırtımı dönemezdim. Ben Antep fıstığı sayesinde doktor oldum. Onu eken, yetiştiren, ülke ekonomisine katan dedem ve babam sayesinde bugünlere geldim. Bu değerin yok olmasına izin veremezdim” diyerek bu işe başlamış.

Antep fıstığı üreticisi olduklarını, ürünlerinde fıstıkların en iyisini, Urfa ve Antep'ten gelen en saf doğal tereyağını kullandıklarını vurgulayan Dr. Karakaş kısa sürede gösterilen yoğun ilgiden de memnun.

Dr. Karakaş “Kaymağımız süt kaymağı; doğal şeker pancarından şeker kullanıyoruz. Ustalarımız bu işin erbabı ve Antepli. Gerçek Antep katmerinin lezzetini burada tadabilirsiniz. Katmer, Gaziantep'te sabah kahvaltılarında yenilen tatlı bir yiyecek. İçerisinde, şeker, kaymak ve Antep fıstığı var. Künefe kadayıf kendi imalatımız, bunları biz imal ediyoruz. Künefenin peynirini özel olarak Antakya'dan getiriyoruz" dedi.

Antep Yöresine Özgü Kahvaltı Sofrası

İyi yapılan bir kahvaltı insanın güne zinde başlamasına yardımcı olduğunu için kahvaltı sofrasına da önem verdikleri için kahvaltı ürünlerinde de iddialı olduklarını söyleyen Dr. Karakaş şunları söyledi. “Damak tadına düşkün olan yöre insanları yalnız peynir ve domates ile kahvaltı yapmazlar. Antep yöresine özgü Antep Kahkesi olmak üzere yöreye özgü kurabiye ve tuzlu atıştırmalıklarıda soframızda bulunduruyoruz. İzmir’de yöresel Antep kahvaltısı yapmak isteyenlerin adresi olacağız. Soylu Katmer Künefe,  Antep’in bütün lezzetlerini en doğal ve orijinal olarak sunmaktan gurur duyuyoruz”

Dededen Toruna

Dr. Necip Karakaş, dededen 3 kuşak fıstık işi ile uğraşan bir aileden geliyor.  Fıstığın üretiminden tüketimine bütün aşamalarında var. Antep'te kendi işletmeleri olan fıstık fabrikaları bulunuyor. 1950 yılında dede Necip Karakaş'ın başlattığı fıstık yolculuğu bugün torun Necip Karakaş'la devam ediyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yasak kalktı balık tezgahları doldu
Sonraki Haber Karşıyaka Van deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?