ANA SAYFA > EKONOMİ > Çalışan Karşıyaka Projesi'nin sertifikaları dağıtıldı

Çalışan Karşıyaka Projesi'nin sertifikaları dağıtıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çalışan Karşıyaka Projesi'nin sertifikaları dağıtıldı

Karşıyaka Sanayici İşadamları Derneği tarafından yürütülen “Çalışan Karşıyaka” projesine katılanlara sertifikaları verildi.

İç içleri Bakanlığının proje çağrısına katılan KASİAD “Çalışan Karşıyaka” projesine 200’ün üzerinde kişi katıldı.  5,5 ay süren ve uzman kişilerin verdiği kursta, kişisel gelişim eğitim ile mesleki eğitim konularında dersler verildi. Karşıyaka’ da bir kafede gerçekleşen kahvaltılı sertifika töreninde Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, kurum yöneticileri kursiyerlere birer konuşma yaptı. Kaymakam Yücel kursiyerlere yaptıkları işi daha da kaliteli yapmalarının işlerini büyütmelerine daha çok kazanmalarını sağlayacağını belirtti. Esnaf bir babanın çocuğu olduğunu, ticaretten bu yüzden iyi anladığını da sözlerine ekleyen Kaymakam Yücel son iki haftadır ekonomimize karşı yapılan saldırıları görüyoruz. Buna karşı durmak için çalışmak ama nitelikli çalışmamız gerekiyor. Nitelikli çalışmamız, bunu da sürdürebilir hale getirmemiz gerekiyor. Kendi markalarımızı oluşturmamız gerekiyor. Bunu başarmadığımız sürece bizi rahat bırakmazlar dedi.
4 yıldan bu yana yürüttükleri girişimcilik eğitiminin devamı edeceğini belirten KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı şunları söyledi:
“Karşıyaka çarşıları öncelikli olmak üzere esnafın nitelikli istihdam ihtiyacını karşılamayı amaçladığımız bu proje ile 200 kişilik genç ve kadın işsizlerin çalışma hayatına katılmasını amaçladık.  “Çalışan Karşıyaka” projesi hem işveren hem de iş arayan Karşıyakalılara büyük katkı sağlayacaktır. Derneğimizce yürütülen “Çalışan Karşıyaka” projesi 2 aşamalı olarak tanımlanan eğitim konulu bir proje olmuştur. 5,5 ay süren eğitim döneminde Kişisel gelişim ile Mesleki eğitim konularında eğitim alan katılımcılara sertifikalar veriliyor. Amacımız yapılan işlerin daha da kaliteli yapılmasını sağlamaktır.”
5,5 ay süren kurslarda Kişisel Gelişim alanında; Zaman Yönetimi, Etkili İletişim, İkna Teknikleri, Takım Olabilme Becerileri, Liderlik Eğitimi.Mesleki Eğitim Alanında ise  Muhasebe Destek Personeli,  Satış Personeli, Motorlu Kurye Eğitimleri verildi.
Sertifika dağıtım törenine Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, Karşıyaka İlçe Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka İlçe sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil,  Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Karşıyaka İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, MHP ilçe temsilcisi Seher Dikmen, BAD ve Bostanlıspor Başkanı, Gazeteci Yazar Avni Erboy, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

 

Yazı ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Voleybolda Karşıyaka Ayça'yı kiraladı...
Sonraki Haber Karşıyaka’da Zafer coşkusu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?