ANA SAYFA > MEDYA > Sosyal medya, sağlık hizmetlerininen büyük destekçisi olabilir

Sosyal medya, sağlık hizmetlerininen büyük destekçisi olabilir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sosyal medya, sağlık hizmetlerininen büyük destekçisi olabilir

“Sosyal Medya ve Sağlık” konulu panelde dijital alanda yaşanan gelişmeler ve sağlık alanına etkileri tartışıldı.

Medical Park İzmir Hastanesi Sosyal Medya Koordinatörü Ahmet Veli Olgundeniz’inmoderatörlüğünde gerçekleşen panele Fikir İşler ajansı Kurucusu Vural Mayda ile Arı Medya Kurucusu Kadir Arıcan katıldı.

Panel açılış konuşmasında “Digital in 2017 Global Overview” raporuna atıfta bulunarak internet ve sosyal medya kullanımı hakkında bilgi veren Olgundeniz, dünyanın yarısından fazlasının artık en az 1 adet akıllı telefon kullandığını belirterek, “Dünya nüfusunun neredeyse üçte ikisi en az bir cep telefonu sahibi. 2017 yılının internet kullanımında önemli bir kilometre taşı oluşturacağını gösteren bulgular, mobil kullanımın hızlı artışını da bir kez daha gözler önüne seriyor.” dedi.

Türkiye’deki mobil kullanıcı sayısı 71 milyonken, sosyal medyaya mobilden bağlanan kullanıcı sayısının ise 42 milyon olduğunu söyleyen Olgundeniz Türkiye’de ocak ayından bu yana internet kullanıcı sayısının %4 ile 2 milyon, aktif sosyal medya kullanıcısı sayısının ise %14 ile 6 milyon arttığını, ülkemizde sosyal medyayı mobilden kullanan kişi sayısı ise son bir yıl içerisinde %17 oranında yükseldiğini vurguladı.

Sosyal medyanın sağlık sektörü için önemli bir ortak olduğunu söyleyen Fikir İşler Kurucusu Vural Mayda da “İyi bir planlama ve stratejik iş geliştirme yoluyla, sosyal medya adınızı duyurmak ve markanızı başarılı operasyonlarla ilişkilendirmek anlamında yardımcı olur. Özellikle dünyanın önde gelen sağlık kuruluşları bu alanı çok etkin bir şekilde kullanıyor.” dedi. Tıbbi personel eğitimi yanında özellikle kamu sağlığını ilgilendiren noktalarda sosyal medyanın önemli rol üstlendiğini de vurgulayan Mayda, önleyici sağlık hizmetlerinin de desteklenebileceğini belirtti.

Emaryolla.com adlı site ile de Türkiye’de ilk kez MR görüntü CD’lerinin içeriğini internete yüklenerek başka mekanlardaki doktorlara kolaylıkla iletilebildiğini anlatan Mayda bunun da önemli bir gelişme olduğunun kaydetti.

Uygulamalar artıyor

Söz alan Kadir Arıcan ise sosyal medyanın özellikle yurtdışındaki doktorlar tarafından meslektaşlarına danışma anlamında oldukça yoğun kullanıldığını belirterek sağlık hizmetlerinin sürekli kontrol gerektirmesinin sektörü bu alana yönelttiğini söyledi.

Olgundeniz de Apple’ın uygulama mağazasında 2010 yılında 2,993 tane sağlık alanıyla ilgili uygulama bulmak mümkünken 2017 sonunda bu rakamın yaklaşık 18,619’a yükseldiğinin altını çizdi.

Kadir Arıcan ayrıca sağlık kuruluşlarının Google üzerinden artık çok daha spesifik hedeflere de ulaşabildiğini belirtti.

Üç konuşmacı da sağlık alanında teknoloji kullanımının ve buna bağlı olarak sosyal medya içeriğinin önümüzdeki dönemde hızla artacağını ve geliştirilen yapay zekalarla birlikte artacağı üzerinde de durdu. Özellikle sosyal medya üzerinden geliştirilen uygulamalarla diyabet hastalarının kontrolüne olanak sağlandığını de belirten uzmanlar doğru kullanılması halinde sağlık sektörünün en büyük yardımcısının sosyal medya olabileceği vurguladı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ünal Kamalı'yı kalplerimize gömdük
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi'nin yaz kurslarına büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?