ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka Belediyesi destekledi, İzmirli pandomimci Sri Lanka’yı büyüledi

Karşıyaka Belediyesi destekledi, İzmirli pandomimci Sri Lanka’yı büyüledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi destekledi, İzmirli pandomimci Sri Lanka’yı büyüledi

Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle, Sri Lanka’nın Colombo şehrinde düzenlenen 7. Colombo İnternational Theater Festival’e katılan Pandomim Sanatçısı İlker Kılıçer, “Zarfsız Kuşlar Kukla ve Mim Evi” ekibi ile sahnelediği “Mimdo’s Call” isimli oyunla büyük beğeni kazandı.

Dramaturgluğunu Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Fatma Keçeli’nin üstlendiği, teknik işler ile kukla yapım ve tasarımını Ezgi Or’un yaptığı oyun, farklı ülkelerin festivallerinden de davet aldı. Festival kapsamında İlker Kılıçer Pandomim Workshop’u, Fatma Keçeli de Tiyatro Workshop’u gerçekleştirdi. İtalya, Almanya, Arjantin, Avusturya, Hindistan, Kosova ve Sri Lanka’dan ekiplerin de performanslarını sergilediği Colombo’da yoğun ilgi gören İlker Kılıçer’in bir sonraki durağı da Romanya olacak.  Bükreş şehrinde düzenlenecek olan “International Festival Theater, Street and Child” kapsamında; 2 Temmuz’da profesyonel oyunculara yönelik 6 saatlik “Bedeniniz Konuşuyor” isimli workshop yapılacak, 3 Temmuz’da da “Mimdo’s Call” oyunu sahnelenecek.

Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a katkıları için teşekkür eden İlker Kılıçer, “Hindistan’ın Pune şehrindeki IAPAR International Theater Festival’de sergilediğim performansın çok beğenilmesi üzerine Sri Lanka’ya davet edildim. Bu katıldığım 12. uluslararası festival oldu ve ilk kez bir belediyeden destek aldım. Hem Türkiye’yi hem de İzmir’i temsil etmemiz için sağladıkları önemli katkılara, ekibimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlker Kılıçer'i tebrik eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da desteklerinin süreceğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor yeni şampiyonlar yetiştirecek...
Sonraki Haber Günahların, doruk noktası!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?