ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP’li Sertel Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Sertel Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sertel Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, çürük olduğu gerekçesiyle Mayıs 2016’da yıkılan ancak aradan iki yıl geçmesine rağmen bir çivi dahi çakılmayan Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. Hastanenin 2018 yılında açılacağına dair sözler verildiğini ancak şimdiye kadar yapımı için hiçbir girişimde bulunulmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, hastanenin ne zaman açılacağını Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a sordu.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, Karşıyaka’daki vatandaşların ciddi bir mağduriyet yaşadığını, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “İzmir’de 50 yıldan fazla süre hizmet veren 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi, Mayıs 2016’te çürük olduğu gerekçesiyle yıkılarak, tüm ekipmanları ve sağlık personeliyle birlikte Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşındı. O dönem hükümet yetkilileri tarafından yeni hastanenin yapımına derhal başlanacağı ve 2018 yılına yetişeceğine dair sözler verildi. Aradan iki yıl geçti bir çivi dahi çakılmadı. Bir zamanlar hastaların şifa bulduğu eski tesis arazisinde artık geceleri alkoliklerin mekanı haline geldi. Karşıyaka İzmir’in yoğun nüfuslu ilçelerinden birisi ancak bu yoğun nüfusun talebini karşılayacak hastane yok. Vatandaşlar ciddi şekilde mağdur. Verilen sözler yerine getirilmeli ve Karşıyaka Devlet Hastanesi bir an önce faaliyete geçmelidir.”
Sertel, hastane yapımına başlanmamasının altında çevredeki özel hastanelerin etkisinin olup olmadığını da Bakan Demircan’a sordu.
İŞTE O SORULAR
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu sorular var:
1-    İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde iki yıldır bir çivi dahi çakılmamasının nedeni nedir?

2-    Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yapımı için ne kadarlık bir ödenek ayrılmıştır? Hastane’nin yapımı ve açılmasıyla ilgili planlama nedir?

3-    Hastane’nin projesi hazırlanmış mıdır? İhale süreci ne zaman başlayacaktır?

4-    Karşıyaka Devlet Hastanesi faaliyete geçtiğinde toplam maliyeti ve hasta kapasitesi ne olacaktır?

5-    Söz verildiği halde aradan iki yıl geçmesine rağmen bir çivi dahi çakılmayan Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yapılmamasının altında çevredeki özel hastanelerin etkisi veya baskısı var mıdır?

6-    İzmir’de yapımı planlanan ve yapımı devam eden hastaneler hangileridir? Hangi hastane hangi tarihte açılacaktır? Bunların toplam yatak ve hasta kapasitesi ne olacaktır?

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İMEAK DTO İzmir Şubesi'nde Öztürk yeniden başkan
Sonraki Haber Meclis Başkanı Kahraman'a bir tepki de Karşıyakalı kadınlardan

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?