ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka Ortaokulu’nun ana sınıfı öğrencileri şampiyon

Karşıyaka Ortaokulu’nun ana sınıfı öğrencileri şampiyon

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Ortaokulu’nun ana sınıfı öğrencileri şampiyon

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyasının Ocak ayı şampiyonu, Karşıyaka Ortaokulu’nun ana sınıfı öğrencileri oldu. Minik öğrencileri önce makamında, ardından da öğle yemeğinde ağırlayan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çevreye duyarlı çocuklarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Çevre ve insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan atık pillerin doğaya karışmasını önlemek amacıyla kentin işlek noktalarına atık pil toplama makineleri yerleştiren Karşıyaka Belediyesi, çocukları teşvik etmek adına başlattığı uygulama ile minik çevrecileri ödüllendirmeye devam ediyor. Projenin Ocak ayı şampiyonu Karşıyaka Ortaokulu’nun ana sınıfı öğrencileri oldu. Topladıkları yüzlerce atık pili geri dönüşüme kazandıran öğrenciler, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile öğlen yemeği yedi.

Minik çevrecileri çevreye duyarlılığı için tebrik ederek teşekkür belgesi veren Başkan Akpınar, keyifli geçen yemekte konuklarıyla bol bol sohbet etti. Akpınar, kentlilik bilincine sahip, çevreye duyarlı çocukların büyüklere de örnek olması gerektiğini ifade etti.

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka Belediyesi olarak, doğayı korumak, gelecek nesillere yaşanabilecek bir kent ve çevre yaratmak için çalışıyoruz. Atık pillerin doğaya verdiği zararı hepimiz biliyoruz. Pillerin çöplere ve doğaya zarar verecek ortamlara bırakılmaması için kampanya başlattık. Yurttaşlarımız makinelerimizde pillerinin doluluk derecesini ölçüyor, kullanabileceği pilse geri alıyor, değilse pil makinede kalıyor. Her bir atık pil için makine 10 puanlık kupon veriyor. Toplanan pilleri imha etmek için yetkili kuruluşlara gönderiyoruz. Aylık olarak, en çok puan kuponunu toplayan çocuklarımızla da öğle yemeğinde buluşuyoruz. Özellikle çocuklarımızın çevreye olan duyarlılığı çok yüksek. Çocuklarımızın yaşadığı kente sahip çıkması gurur veriyor” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da tüm etkinlikler iptal
Sonraki Haber Aralıksonu Ocakbaşı'nın bu akşamki tüm geliri şehit ailelerine

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?