ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Güven'den Ak Parti'li Delican'a ''Kocaoğlu'' teşekkürü

CHP'li Güven'den Ak Parti'li Delican'a ''Kocaoğlu'' teşekkürü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Güven'den Ak Parti'li Delican'a ''Kocaoğlu'' teşekkürü

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Adalet ve Kalkınma Partisinin, İzmir'de elinde bulunan belediyelerin 4 yıllık performans toplantısında, AKP İl Başkanı Bülent Delican'ın açıkladığı rakamlar üzerinden yaptığı eleştireler cevap verdi.

Güven, "Sayın AKP il başkanı açıkladığı rakamlarla, İzmir'in büyük çoğunluğunun, İzmir Büyükşehir  Belediyesinin ve Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun hizmetlerinden memnun olduğunu açıklamış. Kendisine, Belediye Başkanımızın hakkını, istemeden de olsa teslim ettiği için teşekkür ediyoruz. Dürüstçe ve hakça çalıştığınızda, sizi yermek  isteyenler bile, övmek zorunda kalır" dedi.

İDEOLOJİK BELEDİYECİLİK YAPTIĞIMIZ DOĞRUDUR

CHP İzmir İl Başkanı Güven,   "AKP il başkanı Delican,İzmir'de ideolojik belediyecilik yapılıyor derken de doğru söylüyor. Çünkü Aziz Kocaoğlu'nun ve tüm belediye başkanlarımızın ideolojisinde insan ayrımı, siyasi kimlik ayrımı, mezhep ayrımı yoktur. Bizim ideolojimiz halka eşit ve adaletli hizmet götürmektir" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini İzmirliler, Avrupalılar ve tüm dünya ülkelerinin oluşturduğu kurumlar büyük bir beğeni ve ödüllerle tasdik ederken, kendimizi AKP'nin yöneticilerine maalesef beğendiremiyoruz.  İzmir'in 30 ilçesi var ve bu ilçelerin hepsine eşit hizmet götürülüyor. AKP'li ilçe belediye başkanları hayret verici bir şekilde, neredeyse ilçelerine alt yapı hizmeti getiriyoruz diye şikayetçi olacaklar.  Büyükşehir Belediyemiz ilçelerine yatırım yapıyor , ayrım yapmadan tüm ilçelere hizmet götürüyor diye karalar bağlayıp üzülüyorlar. Ama onların ne düşündüğünün pek bir önemi yok. Bizler, Büyükşehir Belediyemizin halkımızın ayağına hizmeti götürmesinin, şehrin merkezine ne hizmet yapılıyorsa, 30 ilçeye de aynı hizmeti yapmasının gururunu yaşıyoruz. AKP'lilerin   bu hizmetler karşısındaki endişelerini anlıyoruz aslında. Zaten artık kaybedecekleri kesinleşen belediyeleri, belki hizmetleri kötüleyerek geri kazanabileceklerini zannediyorlar. Ama bilmiyorlar ki, İzmirli zaten çoktan kararını vermiş.  2019'da İzmirli 30 ilçede de hizmete, dürüstlüğe, halkın parasını adalara kaçıranlara değil, halk için harcayanlara oy verecektir. Belediyelerimizin ideolojik belediyecilik yaptığı doğrudur. Çünkü Aziz Kocaoğlu'nun ve tüm belediye başkanlarımızın ideolojisinde insan ayrımı, siyasi kimlik ayrımı, mezhep ayrımı yoktur. Bizim ideolojimiz halka eşit ve adaletli hizmet götürmektir.

 KENDİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE BAKSINLAR

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bütçesiyle, yaptığı yatırımların kıyaslanamayacağını söyleyen Güven "Büyükşehir Belediyemiz merkezi yönetimden aldığı hak edişiyle hizmet üretmeye kalksaydı, İzmir'in hali Ankara gibi, İstanbul gibi olurdu. İzmir Büyükşehir Belediyemiz yaptığı yatırımlar, dünya çapında projeleri , köylüye ve tarıma desteği, ulaşım ve büyük altyapı hizmetlerini kendi ürettiği katma değerler ve güçlü mali disiplini olmasaydı, asla gerçekleştiremezdi. Onlar önce kendi Büyükşehir Belediyelerine baksınlar. AKP'li belediyelerin halini görüyoruz. Anlamsız, vizyonsuz ve halkın parasının heba edildiği yatırımlar, projeler, yine AKP'li belediye başkanları tarafından kaldırılıyor, yıkılıyor. Ortada kayda değer bir hizmetleri yok ama dünyanın en borçlu belediyeleri  halindeler. Böylesine bir manzara varken, İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu anlayışa sahip ve ideolojisi de "parsel, parsel satmaya" dayalı bir siyasi parti tarafından eleştirilmesi, akıl alır gibi değil" dedi.

Güven, AKP İl Başkanı Bülent Delican'ın açıkladığı memnuniyet oranlarına bakıldığında, İzmir'in büyük çoğunluğunun Aziz Kocaoğlu'ndan memnun olduğunun ortaya çıktığı ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü.

İSTEMEDENDE OLSA AZİZ KOCAOĞLU'NU ÖVMÜŞLER

Sayın AKP il başkanı açıkladığı rakamlarla, İzmir'in büyük çoğunluğunun İzmir Büyükşehir  Belediyesinin ve Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun hizmetlerinden memnun olduğunu açıklamış. Kendisine, Belediye Başkanımızın hakkını istemeden de olsa, teslim ettiği için teşekkür ediyoruz. Dürüstçe ve hakça çalıştığınızda, sizi yermek  isteyenler bile, övmek zorunda kalır.  Tabi bizler gerçekte memnuniyet oranının çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Ama yinede bizim belediyelerimizin amacı, yüzde yüz halk memnuniyetidir. Onun içindir ki, İzmir'de AKP'li olan Belediyeler tarihleri boyunca görmedikleri hizmeti, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde görmektedir. AKP'liler, Aziz Kocaoğlu'nun ne kadar çok beğenildiğini açıklayacaklarına, neden bu kadar destek aldığını, kendi belediye başkanlarının bunu neden başaramadıklarını araştırsınlar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP Karşıyaka tek yürek
Sonraki Haber Cihan Büyükoral: Ya çözüm bul, ya da çekil

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?