ANA SAYFA > ÇEVRE > Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi ek bilirkişi raporuna belediyeden itiraz...

Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi ek bilirkişi raporuna belediyeden itiraz...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi ek bilirkişi raporuna belediyeden itiraz...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar'da yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi yer seçimi kararının iptali davasında ek bilirkişi raporuna itiraz etti.

Belediye, İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne yapılan itirazda, “Susuzlaştırma projesiyle” ilgili yeterince değerlendirme yapılmadığını öne sürdü, yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi.
İzmir'de tartışmalara neden olan, Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar Dağı eteklerindeki Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi'yle ilgili gelişme oldu. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci devam eden, ilgili 15 kuruluşun olumlu rapor verdiği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) ise gerekli mühendislik önlemlerin alınması koşuluyla yapılabileceği raporunu açıkladığı proje hakkında, Avukat Fatih Ülkü ve Avukat Senih Özay'ın açtığı davada, İzmir 5. İdare Mahkemesi, İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'nun yer seçiminin uygunluk kararının yürütmesini, bilirkişi heyetinin olumsuz raporu doğrultusunda Mayıs 2016 tarihinde durdurdu.
Bu gelişme ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanla ilgili susuzlaştırma projesi ve bu projeyi esas alan başka bir uzman görüşünü mahkemeye sundu. Mahkeme 23 Mart 2017 tarihinde bilirkişi heyetinden, Kuzey Bölgesi Entegre Atık Geri Kazanımı ve Depolama Tesisi alanının susuzlaştırma projesi göz önüne alınarak, tesisin yer seçiminin jeolojik ve hidrojeolojik açıdan, yürürlükteki mevzuat açısından, çevre mühendisliği ve halk sağlığı yönünden uygun olup olmadığının yeniden incelenerek rapor yazılmasını istedi.
Bilirkişi heyeti haziran ayında mahkemeye ek raporunu iletti. Raporda yine jeoloji-hidrojeoloji, çevre mühendisliği ve halk sağlığı açısından Karşıyaka Yamanlar'daki alanın, katı atık tesisi için uygun olmadığı belirtildi. Ancak, ek raporda bilirkişi heyetinin, projeyle ilgili olumlu görüş veren uzmanlarla ilgili değerlendirmelerindeki üslup üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce 12 Temmuz'da mahkeye itiraz dilekçesi verildi. Bilirkişi heyetince verilen ek raporun objektiflikten uzak, hüküm kurmaya elverişli olmadığı belirtilen dilekçede, itirazın gerekçeleri yer aldı.
Belediye, İzmir 5. İdare Mahkemesi'nden, ek raporun alınmasını gerektiren konuların da yanıtlanmadığını ileri sürdüğü bilirkişi raporuna yaptıkları itirazın kabul edilmesini ve yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi.
20 Mayıs 2017 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzda da oy birliği ile tüzüğümüzün 10. maddesi gereği üyelerimize ihtar çekilerek üyelik aidatlarını ödemeyenlerin, adres güncellemesi yapmamış olanların üyelikten düşürülmesi konusunda işlem yapılmasına karar verilmiştir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'yı karıştıran iddia...
Sonraki Haber Aksoy Mahallesi Muhtarı Namık Kaban'ı kaybettik

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?