ANA SAYFA > ÇEVRE > Çocuk Ormanı Eğitim Alanı'nda ilk yürüyüş...

Çocuk Ormanı Eğitim Alanı'nda ilk yürüyüş...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuk Ormanı Eğitim Alanı'nda ilk yürüyüş...

Karşıyaka Örnekköy’de bulunan Çocuk Ormanı Eğitim Alanında bine yakın kişi beraber yürüdü.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ile başlayan yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü. Pembe köşk denilen yerde verilen moladan sonra geri dönüldü.

Yürüyüşün başlangıcında katılımcıların tümüne İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce şapka, çocuklara bayrak ve çeşitli hediyeler, pembe köşkte ki mola yerinde ise çocuklara 200’e yakın satranç takımı dağıtıldı.

Orman işçileri demledikleri çayı yürüyüşe katılanlara ikram ederken, yürüyüşe katılanlar evlerinden getirdikleri börek gibi yiyecekleri yedi ve birbirleri ile sohbet etti.İlçe Sağlık Müdürlüğü organ bağışı standı açtı.

Her hafta sonu yürüyüş düzenlenecek

Kaymakam Yücel ve Bölge Müdürü Aybal, yürüyüşe katılımın gönüllülük çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Kaymakam Yücel, bu yürüyüşe gönüllü katılımcıların katıldığını, her hafta sonu yapılmasını düşündüklerini,orman eğitim alanında çocuklar, doğada yaşamanın keyfini yaşayacak, aileleri de stres atacak dedi.  Bölge Müdürü Aybal ise pembe köşkte bir gözetleme kulesinin yapılacağını, buraya gelenlerin İzmir’i tepeden seyredeceklerini,  güzel fotoğraflar çekeceklerini söyledi. Aybal kısa süre içinde yürüyüşe, dinlenmeye gelecekler için alanda bir takım çalışmaların da yapılacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Örnekköy’de bulunan 400 dönümlük alanın “Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı” olarak tahsisi için Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal tarafından bir protokol imzalanmıştı.

Öğrencilere orman bilincinin yanı sıra eğitim, aileleri ile hafta sonlarında doğal kamp yapma imkânı sağlayacak olan “Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı”ndaki ilk yürüyüşe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu,İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan,  Karşıyaka Kızılay Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Proje Sorumlusu Şube Müdürü Mehtap Gemici okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“İzmir’deki tüm özel ve kamu okulları yararlanacak”

Türkiye’de uygulanan ilk ve tek proje olan Karşıyaka Çocuk eğitim alanından İzmir’deki tüm özel ve kamu okulları yararlanacak.

“Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı” projesinde okulöncesi, ilk, orta ve lise öğrencileri faydalanacağı gibi üniversite öğrencilerinin eğitim uygulamaları ve doğa sporları için de kullanılabilecek.

Yürüyüşe katılanalar, Kaymakam Yücel ve Bölge Müdürü Aybal’a teşekkür ederek ayrıldılar.

YUazı ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ / http://www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf dakika 88'de yıkıldı...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka öne geçtiyse de sonunu getiremedi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?