ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka, gelişigüzel araç çekilmesi iddialarını takibe aldı

MHP Karşıyaka, gelişigüzel araç çekilmesi iddialarını takibe aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka, gelişigüzel araç çekilmesi iddialarını takibe aldı

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, vatandaşların büyük şikâyetlerine sebep olan otopark sorunun çözülememesine ve park halindeki araçların gelişigüzel çekilmesine tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, son zamanlarda Karşıyaka’da ve İzmir’in diğer ilçelerinde bir çekici çilesi yaşandığını söyledi. Başkan Yılmaz, kentin bütününde çekicilerin gelişi güzel araçları çektiğini vurgulayarak, “Bu konuda vatandaşın şikâyeti artık isyan noktasına kadar gelmiş durumda. Vatandaş araçlarının gelişigüzel ve keyfi bir şekilde çekildiğinden dert yanıyor” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINI UYARDI

Karşıyaka’nın ve İzmir’in önemli sorunlarından birinin otopark sorunu olduğuna dikkat çeken MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, “Bu sorunu çözme görevi başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerine düşmektedir. Bu sorunu çözmeden gelişigüzel araçları çekerek vatandaşlarımızı mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Başta Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve ilçe belediye başkanlarını kangren olmuş bu sorunu çözmek için çaba göstermeye davet ediyorum” diye konuştu.

SORUNU TAKİP EDİYORUZ

Trafikte bulundukları süre içerisinde, kısa süreli mecburi park esnasında araçlarının çekiciler tarafından yasal gerekliliklerin yerine getirilmeden çekildiği iddiasıyla Karşıyakalı vatandaşlardan çok sayıda şikâyet aldıklarını dile getiren MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Burak Amca’da, bu durumun kendileri tarafından incelendiğini, yasal gereklilikler konusunda vatandaşların bilgilendirilerek, hukuki yolun kendilerine gösterildiğini ve durumun yönetimlerince takip edildiğini söyledi.

YASAL ŞARTLAR OLUŞMADAN ARAÇ ÇEKİLEMEZ

Başkan Yardımcısı Hüseyin Burak Amca şöyle devam etti: “Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 122. maddesinde 2012 yılında yapılan değişiklikle park yasağına uymayan araçların hangi şartlarda çekileceği düzenlenmiştir. Park yasağına uymayan aracın çekilebilmesi için öncelikle trafik zabıtasının/polisinin aracın çekilmesine yönelik yazılı karar vermesi gerekmektedir. Bunun yanında çekilmesine karar verilen aracın plakasının ve ihlal durumunun trafik zabıtası/polisi tarafından fotoğraf ile tespit edilmesi gerekir. Gerek Karayolları Trafik Kanunu’nun 61. maddesi, gerek Yönetmeliğin 122. maddesi gereği trafik zabıtasının/polisinin çekilmesine karar vermediği araç çekilemez. Yani araç çekme-kurtarma şirketleri ya da vakıfları keyfi şekilde araç çekemezler, bunun aksi bir çekme işlemi uyguluyorlarsa da hukuka aykırı davranıyorlar demektir. Dolayısıyla aracı çekilen vatandaşın öncelikle sorması gereken soru trafik zabıtası/polisi tarafından verilen bir yazılı karar olup olmadığıdır. Eğer böyle yazılı bir karar yoksa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne başvurmak mümkündür. Şunu da kısaca belirtmek gerekir ki bunun aksi bir uygulama çekme-kurtarma şirketlerinin de aleyhine olacaktır. Zira kanunsuz uygulama korsan çekme-kurtarma yapanlara da adeta teşvik olacaktır.”

HUKUKİ YAPTIRIMA UĞRAYABİLİRLER

Aracın çekilmesi için trafik zabıtasının yazılı kararı olmasına rağmen, her park ihlali durumunda da araçların çekilemeyeceğini hatırlatan Bşk. Yrd. Amca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trafikte park eden araçların hangi park ihlali halinde çekilebileceği de Yönetmeliğin 119. maddesinde ayrıntılı şekilde düzenlenmiştir. Burada 9 bent halinde yasak halleri belirtilmiştir. Şunu da kısaca belirtmek gerekir ki belirgin şekilde trafik düzenini ve trafik güvenliğini etkileyen, sahibi bulunmayan ve yasak yerde olmasa bile genel güvenlik bakımından tehlike yarattığı anlaşılan araçların da çekilmesine karar verilebilir. Araç çekme-kurtarma şirketlerinin yasal gerekliliklere uyması mecburidir. Aksi halde bu şirketlerin hukuki yaptırımlarla karşılaşacağı aşikârdır. Vatandaşlarımızın ve kamu görevlilerinin yasalar çerçevesinde haklarını ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeleri gerekmektedir. Üst düzey kamu yöneticilerinin, trafik düzeni ile ilgili görev verilen vakıfları ve şirketleri yasal şartlara uyarak, vatandaşlarımızı mağdur etmemeleri konusunda uyarmalarını bekliyoruz.”

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Marko Banic turp gibi
Sonraki Haber CHP Karşıyaka mazbatasını aldı, göreve başladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?