ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da hırsızlık yapan 4 Gürcistanlı tutuklandı

Karşıyaka'da hırsızlık yapan 4 Gürcistanlı tutuklandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da hırsızlık yapan 4 Gürcistanlı tutuklandı

Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla hırsızlık iddiasıyla Gürcistan uyruklu 4 şüpheli yakalandı, zanlılardan 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Karşıyaka, Konak ve Çiğli ilçelerindeki evlerden çok miktarda ziynet eşyası ve nakit para çalındığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. Özel oluşturulan polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesi ve güvenlik kamerası görüntüleri doğrultusunda hırsızlık olaylarının gerçekleştiği çevrede araştırma yaptı. Eşkali belirlenen zanlıları takibe alan ekipler, bir kuyumcuda çaldıkları ziynet eşyalarını bozdurmaya çalışan şüphelilerin izini buldu. Ekipler, 4 kişi oldukları tespit edilen zanlıların, Alsancak semtinde ev kiraladıklarını belirledi. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, özel tasarlanmış kapı göbeği açma aparatı buldular, G.P. (36), V.M. (25), G.K. (28) ve J.G'yi (20) gözaltına aldılar. Evde yapılan aramada ise, hırsızlık suçundan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda nakit para, ziynet eşyası, saat ve cep telefonu ele geçirildi. Emniyete götürülen zanlıların yaklaşık bir ay önce İzmir'e geldikleri belirlendi.

Zanlıların özellikle lüks semtlerdeki evleri hedeflerine aldıkları, bu evlerden çaldıkları ziynet eşyalarını kuyumcuda bozdurdukları, nakit parayı ise Gürcistan'daki şebeke üyesi başka bir şüphelinin hesabına yatırdıkları tespit edildi. Çalınan ziynet eşyasının altın olup olmadığını anlamaya yarayan siyah bir taş ile altın suyu da zanlıların üzerinde bulundu. Şebeke üyelerinin sosyal medya hesaplarını ve cep telefonu içeriklerini de inceleyen polis ekipleri, zanlıların lüks bir hayat sürdüklerini belirledi. Şüphelilerin yapılan parmak izi çalışmasında da daha önce İstanbul ve Ankara'da meydana gelen iki hırsızlık olayının da faili oldukları tespit edildi. Zanlıların Emniyette verdikleri ifadede işsiz olduklarını ve Türkiye'ye iş bulmak amacıyla geldiklerini söyledikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.P, V.M. ve G.K. çıkarıldıkları mahkemece "evden hırsızlık" suçundan tutuklanırken, ülkeye yeni giriş yaptığı belirlenen J.G. ise serbest bırakıldı.
Öte yandan şüphelilerin hırsızlık için evlere girdiği anlara ilişkin görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin apartmana girişleri ve kuyumcuda ziynet eşyalarını bozdurmaya çalışmaları yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Coach Trifunovic'in oğlu genç takımda...
Sonraki Haber ''Günebakan Çiçeği'' 25 Kasım'da Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?