ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka'da kongre olaylı geçti...

Karşıyaka'da kongre olaylı geçti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da kongre olaylı geçti...

Karşıyaka Spor Kulübü’nde “şirketleşme gündemi”yle ilgili yapılan ikinci mali genel kurul tartışmalı geçti. Basketbol Şubesi'nin şirketleimesine de onay verildi.

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Dairesi'nde yapılan genel kurulda ilk sözü alan başkan Mutlu Altuğ şirketleşme görüşmelerini neticelendirememekten dolayı üzüntü yaşadığını ve bu nedenle de istifa ettiğini söyledi.
Rus şirketin teklifini Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'ın engellediğini, Hollandalı firmanın ise basketbol şubesinin Yaşar Holding'e verilmesi projesi karşısında geri adım atıp kulübün tamamını talep ettiğini iddia eden Altuğ, "Şirketleşme komitesine başkanlık yapan Hasan Denizkurdu ve Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral istifamı istedi. İstifa edince de Büyükoral'ın ithamlarına maruz kaldım" dedi.
Karşıyaka Spor Kulübü Divan Başkanı Cihan Büyükoral, bu açıklamalar üzerine konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Konuşması sırasında da başkan Mutlu Altuğ’la tartıştı. İkili arasındaki sözlü tartışmalar divanın müdahalesiyle kesildi. Cihan Büyükoral, Rus firmasıyla ilgili engellemesinin söz konusu olmadığını belirterek Başkan Altuğ'un kulüp hesaplarını kendilerine teslim etmediğini söyledi. Tartışma sırasında da Karşıyaka divan başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.
İlk şirketleşme kongresinde kurulan 9 kişilik komite adına konuşan Eski Başkanlardan Hasan Denizkurdu ise görüşmelerle ilgili detay vererek, " Hagi ve Popescu haberleri doğruydu. Ne varki Rus firma resmi teklif vermeden kendisi dosyayı kapattı. Firmanın sahibinin direkt bilgisi olmadan bu süreç yürümüş. Borçları yüksek buldular. Hollandalı firma İnfinite Group'un teklifinin basketbolu da kapsaması ve ciddiyetinin düşük olması nedeniyle kabul görmedi. Üstelik firmanın kendi mali kaynağı olmadığı, fonlama şirketi olduğu ortaya çıktı. Pınar Karşıyaka'nın isim sponsoru Yaşar Holding'in basketbolu şirketleştirip devralma düşüncesi yok. Ancak camianın bunu istemesi halinde holdingin teklif hazırlayabiliriz” dedi.
Kongrede eski borçların denetlenmesiyle ilgili 15 Kasım'da belirlenen komitenin raporu da okundu.
Kulüp üyeleri, 20 Ocak'ta yapılacak seçimli genel kurula kadar tüzük gereği mevcut yönetimin görevi sürdürmesini kararlaştırdı.
Kongre üyelerinden basketbolda şirketleşmeyle ilgili tekliflerini almak için Yaşar Holding'le görüşülmesine onay çıktı. Futbolda şirketleşmek için de camia içinden talip çıkması halinde görüşme yapılacak. Bu konuda Çarşı Grubu adına konuşan Altar Toker, “Nazım Torbaoğlu’na gidelim. Camianın içinden. Mutlaka bize sahip çıkacaktır” dedi.

Fotoğraf: Vehbi MOĞOL

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükoral Divan Başkanlığını bıraktığını açıkladı
Sonraki Haber MedicalPark Hastanesi’nden “Yeni Yıla Merhaba” konseri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?