ANA SAYFA > GÜNDEM > Yarbay Yakut’un adı, Karşıyaka’da yaşayacak

Yarbay Yakut’un adı, Karşıyaka’da yaşayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yarbay Yakut’un adı, Karşıyaka’da yaşayacak

Karşıyaka Belediyesi, Şırnak’ta şehit düşen Yakut’un adını Karşıyaka’da yaşatacak.

Türkiye’nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olan Yarbay Songül Yakut’un ismini Karşıyaka Belediye Meclisi kararıyla Örnekköy Mahallesi 7600 Sokak’ta yeni oluşturulan parka verilecek.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Songül Yakut, Türkiye'nin iftihar vesilesi, pırıl pırıl, Atatürkçü, yurtsever bir subaydı. İsimsiz bir ihbar mektubu ve sahte ses kayıtlarıyla, Balyoz kumpasının hedeflerinden biri olmuştu. TSK’dan atıldı, üniforması elinden alındı. Ancak zorlu bir hukuk mücadelesi neticesinde temize çıktı. Görevine iade edildi, bir ay sonra yarbay rütbesini taktı. Şırnak’a tayin oldu. Ve 31 Mayıs 2017’de, Şenoba’da meydana gelen helikopter kazasında 13 kahraman askerimizle birlikte Songül Yakut’u da yitirdik. Türkiye’nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak bilinen Yakut; Zübeyde Annemizin kızı, Mustafa Kemal Atatürk’ün yiğit askeri, artık adıyla Karşıyakamızda yaşayacak” dedi.

1976 Malatya doğumlu olan Yarbay Songül Yakut; görev yaptığı süre boyunca teröre karşı büyük başarılara imza atmış, aile içi şiddete karşı mücadelesiyle de öne çıkmıştı. Yakut, görev yaptığı bölgelerde köy gezilerine çıkarak bölge kadınlarının sorunlarına çözüm arıyordu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yönetim Danışmanlığı Zirvesi ikinci kez İzmir’de düzenleniyor
Sonraki Haber Ulaşıma LYS ayarı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?