ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi'nden iki etkinlik birden

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi'nden iki etkinlik birden

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi'nden iki etkinlik birden

Karşıyaka Belediyesi 29 Eylül Cumartesi saat 14.00'da Dil Bayramı'nı kutlayacak. ''Dil anlamın evidir'' adlı bu etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Eylül 1932'de Türk Dil Kurumu'nu kurarak başlattığı Türkçeyi geliştirme çalışmalarına ışık tutulacak.

Türkçeyi yabancı sözcüklerin kuşatmasından kurtarıp özleşmenin önemine dikkat çekilecek. "Dilini kaybeden, kültürünü, benliğini kaybeder." gerçeğine vurgu yapılacak. Dünyanın üç büyük dilinden biri olan Türkçenin nasıl bir dünya edebiyatı yarattığına açıklık getirilecek. Şair Aslıhan Tüylüoğlu’nun sunacağı programda, Süreyya Türkaydın Türkçenin tadını yansıtan; Nâzım Hikmet, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Nihat Behram ve Suat Taşer'den şiirler seslendirecek. Şair / yazar / araştırmacı Veysel Çolak "Dil ve Ulus" içerikli bir konuşma yapacak.

Bu etkinliğin devamında, saat 15.00'te duygu yüklü şiirlerindeki romantik ve başkaldırıcı kadın kimliğiyle, 1960'lı yıllarda etkili olan Türkan İldeniz'in (1938- ) şiir sanatı, Türk şiirine kazandırdıkları, bir şair kadın olarak önemi üzerine araştırmacı Erdem Durak bir sunumda bulunacak. Türkan İldeniz'in Taşra Kızının Deliceleri (1966) ve Havva Çıkmazı (1967) adlı kitaplarından seçilen şiirler Semiha Taş Özenç, Nesrin Z. Inankul, Suzan Erol, Serpil Susamcıoğlu, Neda Olsoy, Ülkü Kaynak Kahraman, Erdem Durak, Ümran Erol, Ecem Canıdar, Giray Önsoy, Hava Avcı Köseoğlu, Gülşen Ersan, Zübeyde Fırat tarafından seslendirilecek.

Yapılan açıklamada Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek bu iki etkinliğe tüm İzmirli sanatseverler davet edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Öğretmen Kulübü yeni eğitim yılına hazır
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi Aşure Günü etkinliği 29 Eylül'de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?