ANA SAYFA > EĞİTİM > Öğretmen Kulübü yeni eğitim yılına hazır

Öğretmen Kulübü yeni eğitim yılına hazır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğretmen Kulübü yeni eğitim yılına hazır

3 yıl önce eğitimcileri bir araya getirerek, çeşitli konularda söyleşi düzenleyen Zikzak Öğretmen Kulübü sezon açılışını yaptı. Geçtiğimiz 3 yıl içinde İzmir’deki çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler, eğitim yöneticileri, öğretmen adayları, yayınevi temsilcileri ve uzman konukların katılımıyla 99 buluşma gerçekleştirildi.

Zikzak Öğretmen Kulübü bu sezon yenilikleriyle geliyor. İzmir Eğitim Kooperatifi ile bir araya gelen 40 ortak kuruluşun içinde yer alan Zikzak Öğretmen Kulübü İzmir yerelinde öğrenci, veli, öğretmen gibi eğitimin tüm bileşenleri ile kooperatif modelini kullanarak fark yaratmaya hazırlanıyor. Kulübün sözcüsü eğitimci Yusuf Çağlayan, kulüplerini eğitimcilerin sosyal bir öğrenme ortamı olarak tanımlayarak, “Eğitimcilerin deneyimlerini paylaşarak çoğalttıkları kaliteli bir sosyal girişimiz. Her birimiz gönüllü olarak bir araya gelerek yenilikçi ve yaratıcı yöntem ve teknikleri uygulama deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Gündemde öne çıkanları takip edebiliyoruz. Her şeyin bu kadar hızlı olduğu ve bilgi deneyiminin saklandığı bir dünyanın aksine, paylaşarak ve artarak büyümeye devam ediyoruz. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, yayınevleri, okullar ile çözüm ortaklıkları yaparak eğitimi bütünsel olarak görmeye çalışıyoruz. Ve bunu tam 3 yıldır büyük bir keyifle yapıyoruz” dedi.

Zikzak Grubu’nun 2014 yılından bu yana İzmir Karşıyaka’daki merkezinde öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çeşitli eğitimler ve atölyeler gerçekleştirdiklerini de ifade eden Çağlayan, Öğretmen Kulübü’nün, yeni eğitim yılında yürüteceği çalışmalara ilişkin yol haritalarını da geliştirdiklerini belirtti. Geçen 3 yıl içinde 99 başarılı buluşmaya imza attıklarını belirten Çağlayan, yaşam boyu öğrenme merakı taşıyan tüm eğitimcileri ve eğitimci adaylarını yeni dönemde de her hafta cuma günleri saat 18.30 ila 21.30 saatleri arasında ücretsiz olarak düzenleyecekleri buluşmalara davet etti.

100’üncü buluşmayla yeni sezona Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde Yaşam Boyu Öğrenme temasıyla başlayan Öğretmen Kulübü’nün buluşmalarını ve konularını yakından takip etmek isteyenler Zikzak Öğretmen Kulübü ve İzmir Eğitim Kooperatifi’nin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler. 28 Eylül Cuma gününün konusu ise Alternatif Eğitim.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'deki hastane eczacıları sempozyumda bir araya geldi
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi'nden iki etkinlik birden

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?