ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'da temizlik seferberliği

Karşıyaka'da temizlik seferberliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da temizlik seferberliği

Karşıyaka Belediyesi’nin, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında ‘Temizlik İçten Başlar’ sloganıyla başlattığı kampanyaya sivil toplum kuruluşları kadar ev hanımları da katılım sağladı. İlçenin pek çok mahallesinde sokağa çıkan kadınlar, kendi kapılarının önünü temizleyerek farkındalık yarattı. Başkan Akpınar “Çevremizi temiz tutmak için sadece belediye imkanları yetmez. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması lazım” dedi.

15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile temizlik kampanyası başlatan Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Balıkçı Parkı’ndan başlayarak ilçenin farklı mahallelerinde temizlik çalışması yaptı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da vatandaşlarla beraber parktaki çöpleri topladı. Etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Kampanyanın en dikkat çeken kısmına ise ev hanımları imza attı. Belediyenin çağrısına kulak veren kadınlar, farklı mahallelerde süpürgelerle evlerinin önünü temizleyerek farkındalık yarattı. Temizliğin bir zorunluluk olduğunu ve sadece belediyeden beklenmemesi gerektiğini dile getiren kadınlar “Biz yıllardır güne kapımızın önünü süpürerek başlıyoruz. İnsanlar herşeyi belediyeye bırakmasınlar, bu iş gönül işi. Herkes kapısının önünü süpürsün, ilçemiz tertemiz olsun” mesajı verdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da “Biz Karşıyakalıyız ve buna yakışır şekilde davranmalı, ilçemizi temiz tutmalıyız. Belediyemiz tüm imkanları ile bunun için çalışıyor ancak yetmez. Herkes, temizlik kavramını içselleştirmeli ve çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakabilmek için sokaklarını- parklarını temiz tutmalı. Çağrımıza kulak veren ve bu anlamlı günde sokağa çıkarak sokağını temizleyen tüm Karşıyakalılara teşekkür ediyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaymakam gözyaşlarıyla Kuşadası'na uğurlandı
Sonraki Haber Gönüllerin kaymakamı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?