ANA SAYFA > İZMİR > Radyo 35'in yayını durduruldu

Radyo 35'in yayını durduruldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Radyo 35'in yayını durduruldu

Radyo 35'in yayınları bugün itibariyle durduruldu.

Radyo 35 yetkililerinin verdiği bilgiye göre Gediz Elektrik A.Ş tarafından verici elektrikleri kesilmek suretiyle Radyo 35 yayınları durduruldu. Konuyla ilgili olarak Radyo 35 Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Sabri Demirdögen'in bsaın açıklaması şöyle:

"30 Ağustos 2018 tarihi itibariyle Radyo 35’in yayınları Gediz AŞ tarafından yamanlar mevkiindeki vericimizin elektriği kesilerek durdurulmuştur. Tarafımıza konuyla ilgili olarak hiçbir tebligat yapılmadan gerçekleşen bu durumu bizde şaşkınlık içerisinde izlemiş bulunuyoruz.        Gediz AŞ kurumuna Radyo 35 olarak geçmiş ve geleceğe dönük herhangi bir elektrik borcumuz olmamasına karşın, fiziki sebepler gerekçesiyle medyamıza yapılan bu çirkin yayın durdurma durumunu kınıyoruz.

Ben; Sabri Demirdöğen olarak Türkiye’ye sağlık, turizm, kozmetik, otomotiv ve medya sektöründe ciddi yatırımlar yapmış bir iş adamıyım. Bir çok sektörde yatırımlarım olmasına rağmen, bana en çok keyif veren medya sektöründeki varoluşum olmuştur. Ben 1992 yılında 106.0 frekansından Türkiye’nin ilk özel radyo kanallı olarak yayına giren İstanbul FM’i kurduğumda radyoculuğu ne kadar çok sevdiğimi gördüm. Sonrasında İstanbul Slow, İzmir Fm ve Radyo 35 ile bu sevgiyi büyüttüm.

Yıllarca Avrupa’da iş yapmış holding yönetmiş biri olarak Türkiye’ye döndüğümde ülkenin yüksek vergi ödeyen bir işadamıydım. Ancak 216.00 TL için otomobilimi trafikte bağladıklarında, restimi fabrikalarımı kapatarak çekmiştim. O tarihte 860 kişi işsiz kalmıştı. Bu çok üzücü bir durumdu elbette. Ama ülkenin iş bilmez yöneticilerine bir tepkiydi aynı zamanda.

Ancak benim girişimci ruhum sönmeyen bir ateş gibi oldu hep. Kaldı ki kuruluşu geçen yıl gerçekleşen SADEV VAKFI bunun en güzel örneğidir. Ekonomik sebeplerle iyi eğitim alma imkanından yoksun gençlere tam burslu eğitim imkanı sağlayacak Sadev Vakfı Türkiye’den dünyaya dâhi yetiştirmeyi hedeflemektedir. Aynı zamanda ülke ekonomisine ciddi katkılar koyacak ve binlerce kişiye istihdam sağlayacaktır. Avrupa’nın koşarak atlayacağı projeyi Türkiye şartlarında hayata geçirirken ne zorluklarla karşılaştığımıza değinmek bile istemiyorum.

Kaldı ki İzmir’in 22 yıldır yüzlerce kişiye istihdam sağlamış, çok sayıda yayıncı ve programcı yetiştirmiş kurumu Radyo 35’e yapılanlar da ortadadır.

Günümüz ekonomik darboğazında bir çok radyo kapanma aşamasındayken  Demirdöğen Şirketler Grubunun  sermaye ve özkaynakları ile halen bir çok kişiye ekmek kapısı olan Radyo 35’in sesi usulsüz ve gerekçesiz bir şekilde kesilmeye çalışılmıştır.

Biz elbette ki gerekli hukuki süreci avukatlarımız aracılığıyla başlatmış bulunuyoruz. Yaşadığımız mağduriyetin takipçisi olacağız.  Ancak; Radyo 35 olarak yayınlarımızın kesilmesiyle ilgili olarak içinde bulunduğumuz durumu; Radyo 35 ‘in değerli dinleyicileri, iştirakçilerimiz, müşterilerimiz, kamuoyu ve değerli medya emekçilerimizle paylaşmak istedik."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Van'a iddialı gitti...
Sonraki Haber İzmir'in maraton heyecanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?