ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Barosu İş Hukuku Günleri altıncı kez düzenlendi

İzmir Barosu İş Hukuku Günleri altıncı kez düzenlendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu İş Hukuku Günleri altıncı kez düzenlendi

İş Hukuku Günleri’nde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, iş hukukunda zorunlu arabuluculuk uygulamasına ilişkin yasa çalışmasına değinerek, “son dönemde iş hukukuyla ilgili olan bir zorunlu arabuluculuk dayatması ile karşı karşıyayız. İzmir Barosu olarak bu dayatmaya karşıyız” dedi.

İzmir Barosu tarafından altı yıldan bu yana düzenli olarak yapılan “İş Hukuku Günleri” bu yıl da 26-27 Mayıs 2017 günlerinde İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İş Hukuku Günleri’nde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, iki gün boyunca sürecek çalışmada, iş hukukundaki son gelişmelerin içtihatlarla birlikte tartışılacağını ve çalışma sonunda avukatlara özellikle uygulamaya yönelik önemli katkı sağlayacağını söyledi. Av. Aydın Özcan iş hukukunda zorunlu arabuluculuk uygulamasına ilişkin yasa çalışmasına da değinerek, “son dönemde iş hukukuyla ilgili olan bir zorunlu arabuluculuk dayatması ile karşı karşıyayız. İzmir Barosu olarak bu dayatmaya karşıyız” dedi. Bu konuda İzmir Barosu’nun görüşlerini defalarca kamuoyu, bakanlık ve TBMM ile paylaştıklarını ifade eden Özcan, “İzmir Barosu İş Hukuku’nda zorunlu arabuluculuğa karşıdır. Olacaksa da aynen adli yardımda olduğu gibi zorunlu taraf vekilliğinin getirilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde işçiler güçlü işveren karşında kendilerini çaresiz hissetmez. Bunun iş hukuku anlamında da, emeğe saygı anlamında bir gereklilik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Çalışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin ise, Türkiye’de hukuk fakültelerinin sayısının kontrolsüz bir şekilde arttığını ve hukuk eğitiminin niteliğinin düştüğünü ifade ederek, bu durumun yargının da kalitesini düşürdüğünü söyledi. Bu noktada İzmir Barosu’nun Avukatlık Kanunu’nun barolara vermiş olduğu avukatlık mesleğini geliştirme görevi doğrultusunda sürekli meslek içi eğitim çalışmaları düzenlediğini, yaklaşık 900 stajyer avukatın ise gerek zorunlu staj dersleri aracılığıyla gerekse de kurgusal duruşmalarla mesleğe donanımlı başlamalarını sağlamak için çalıştıklarını dile getirdi.

Konferansın ilk oturumunun Başkanlığı İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Gonca Arkoç yaptı. Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sevimli “İşçinin Kişisel Verilerinin Korunması Hakkı”, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezgi Öktem Songu ise “İşyerinde Elektronik Gözetleme” başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.

İlk gün gerçekleştirilen ikinci oturumun başkanlığını ise Yargıtay Onursal Daire Başkanı Serpil Özgenç yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Melda Sur “İş İlişkisinde Eşitlik İlkesi ve Ayrımcılık Yasağı” ve yine Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şükran Ertürk ise “Mobbing” başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.

Çalışmanın ikinci günü gerçekleştirilen ilk oturuma ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alp başkanlık yaptı. Aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Araştırma Görevlisi Dr. Pelin Tuaç “İş Hukuku ve İdare Hukuku'nda Annenin Doğum İzni” başlıklı bir sunum gerçekleştirirken, İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alp Limoncuoğlu’nun sunumu “Yeni Mevzuata Göre Yabancıların Çalışma İzni” başlığını taşıyordu.

İkinci gün gerçekleştirilen ikinci oturumumun başkanlığını Yargıtay Onursal Daire Başkanı Osman Güven Çankaya yaptı. Bu oturumda konuşmasını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alp “İş Mahkemesi Kanunu Tasarısı ve Zorunlu Arabuluculuk” konusuna değindi.

Çalışmanın son oturumuna ise Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi Başkanı Hakim Ayşe Yeşim Akçelik başkanlık yaptı. Son konuşmacı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mine Akkan “İş Mahkemesi Kararlarına Karşı İstinaf Kanun Yolu” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akpınar, Anıt için sert konuştu: Artık Sussunlar...
Sonraki Haber Uzmar Denizcilik Karşıyaka'ya okul yaptırıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?