ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları'nda 2. oldu

Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları'nda 2. oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları'nda 2. oldu

Türkşiye Halk Oyunları Büyükler Yarışmasında, Gaziemir Belediyesi'nin 1.liğinden sonra Karşıyaka Belediyesi de Türkiye 2.liğini kazandı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen '‘Büyükler Türkiye Şampiyonası’', Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda sona erdi.
İki gün süren şampiyonaya Adana, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Trabzon gibi çeşitli illerden toplam 32 ekip katıldı. Birinci gün yapılan ‘'Geleneksel Düzenlemeli Dal'’ yarışmasında 14 ekip arasından Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü şampiyon olurken; Artvin Atabarı ikinci, Kırklareli Belediyesi de üçüncü sırada yer aldı.
İkinci gün ise ‘'Geleneksel Düzenlemesiz Dal'’ yarışması yapıldı. 18 ekibin kıyasıya mücadele ettiği yarışın birincisi Diyarbakır Yenişehir HEM GSK oldu. Ev sahipliği Karşıyaka Belediyespor Türkiye ikinciliğine uzandı. Denizli Yöresi'nin ‘'Tavas Zeybeği, Acıpayam Zeybeği, Gireniz Ören Zeybeği ve Alyazmam Zeybeği’' oyunları ile performans sergileyen ekip, büyük alkış aldı. Üçüncülük kupasını ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi EBFAD GSK kaldırdı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP Karşıyaka'dan Anıt tepkisi...
Sonraki Haber İzmir Kent Konseyi'nin hedefi 500 kilometre

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?