ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalılar birlikte aşure kardı

Karşıyakalılar birlikte aşure kardı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar birlikte aşure kardı

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği, bu yıl da büyük coşku ve yoğun katılımla gerçekleşti.

Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel Aşure Günü etkinliği Karşıyaka İZBAN İstasyonu yanında, Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı üzerinde gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler,  CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Dualar eşliğinde karılan kazandan, binlerce kişiye aşure dağıtıldı, dostluk ve barış mesajları verildi. Etkinlikte Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği başkanı Zihni Çabuk birer konuşma yaptılar.

Müftü İsa Gürler konuşmasında “Diliyoruz ki artık şiddet olmasın, yeni Kerbelalar yaşanmasın ve Atatürk’ün de dediği gibi yurtta sulh cihanda sulh olsun” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sevgiyi barışı kardeşliği karacağımız güne hoş geldiniz diye başladığı konuşmasında şunları söyledi. “ Hz Hüseyin ve 70 yoldaşı yezidin ordusu tarafından katledildi. Aşure dini değerlerin yanında barışın, kardeşliğin bölüşmenin simgesidir. Muharrem ayı ve aşuremiz hepimize hayırlı olsun bize bolluk ve kardeşlik getirsin. Muharrem ayı elbette yalnızca aşure güzelliği ile anılmıyor ve yaşanmıyor. Biz Muharrem ayında dünyanın en hüzünlü ve en kederli günlerinden birinin acısını yaşıyoruz… Bir benzetmeye göre o gün İslam katledildi. Yezidin ordusu sadece Hz. Hüseyin ve 70 canı değil İslam’ı katletti…

Aşurenin içindeki onlarca farklı ürün tek bir tadı ortaya çıkartıyor ve şu mesajı veriyor: Hangi dilden, hangi dinden, hangi alt kimlikten olursan ol yeter ki insan ol.

Aşurenin içindeki çeşitliliğin, lezzettin insanları buluşturan erdemin tüm dünyaya örnek olmasını diliyorum. Karşıyaka’dan, İzmir’den, tüm Türkiye’ye, dünyaya bu daveti yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Çarşısı sanatla renklendi
Sonraki Haber Karşıyaka’dan Yunan voleybol takımına jest…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?