ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Kadın Kooperatifi Antalya’da

Karşıyaka Kadın Kooperatifi Antalya’da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Kadın Kooperatifi Antalya’da

Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Kadın Kooperatifleri Festivali’ne davet edildi. Antalya’da 1 Eylül’de başlayan festivalde, Karşıyakalı kadınlar tarafından hazırlanan seramikler ve ‘Balköy’ markalı bal ürünleri beğeniye sunuldu.

Yaklaşık 600 kadının yararlandığı ve alanında Türkiye’nin en büyük oluşumlarından biri haline gelen Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Antalya’da düzenlenen ‘Kadın Kooperatifleri Festivali’ne katıldı. Ülkenin dört bir yanından 170 kooperatifin yer aldığı festival, 1 Eylül’de Muratpaşa ilçesindeki Kent Meydanı’nda Leman Sam konseriyle başladı.

Festivalde stant açan Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi de el yapımı seramik ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu. Ayrıca stantta, kooperatif tarafından üreticilerden temin edilen ve Sancaklı Mahallesi’ndeki tesiste ‘Balköy’ markasıyla ambalajlanan bal ve yan ürünleri de satışa sunuldu. Kadın kooperatiflerine hem el emeklerini kazanca dönüştürme hem de deneyimlerini paylaşma imkanı sunan festival, 5 Eylül Çarşamba günü sona erecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla 2015 yılında ‘Üretici Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Bu oluşum, bugün 600’e yakın kadının faydalandığı, Türkiye’nin en büyük kadın kooperatiflerinden biri haline geldi. Çalışmaları ve başarılarıyla gurur kaynağımız olan kooperatifimiz, Antalya’daki festivalde de Karşıyakamızı en iyi şekilde temsil edecektir. Biz de güçlü ve üreten kadınların her zaman destekçisi olacağız” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Van deplasmanında
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Akhisar'a galip

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?