ANA SAYFA > ÇEVRE > Çevre Günü Karşıyaka'da ''Çocuk Müzesi''nde kutlanacak

Çevre Günü Karşıyaka'da ''Çocuk Müzesi''nde kutlanacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çevre Günü Karşıyaka'da ''Çocuk Müzesi''nde kutlanacak

Çocuklara çevre bilinci aşılamaya yönelik faaliyetlerini Dünya Çevre Günü’ne de taşıyan Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nde renkli etkinlikler düzenleyecek. Onlarca çocuğun katılımıyla; oyunlarla pekiştirilen eğitimler, tiyatro gösterimi ve atölyesi çalışması yapılacak.

Çocukları bilim, eğitim ve eğlenceyle buluşturan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Karşıyaka Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Biyolojik çeşitlilik, küçük canlılar, yenilenebilir enerji kaynaklarından nasıl elektrik üretildiği gibi konularda eğitim ve sergi alanlarının bulunduğu kampüste, çocuklara çevre bilinci aşılamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirecek. 5 Haziran Salı günü saat 10.00’da başlayacak etkinliklere, 220 ilköğretim okulu öğrencisi, veliler ve öğretmenler katılacak.

Program kapsamında; geri dönüştürülebilir atıklar anlatılacak ve oyunlarla pekiştirilecek. Geri dönüşümün üç aşaması, ürünlerin doğaya karışma süreleri, yakıt türleri, karbon ve su ayak izi, yenilenebilir enerji kaynakları ve organik tarım gibi konularda bilgiler verilecek. Ardından çevre konulu tiyatro oyunu sergilenecek. Geri dönüşüm malzemeleri ile atölye çalışması yapılacak. Ayrıca, Çevre Günü’nde 15.00 ve 19.00 saatleri arasında Karşıyaka Çarşı’da da çeşitli etkinlik ve gösterilere imza atılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çevremizi korumak adına attığımız her adımın, evlatlarımızın geleceğine yaptığımız en değerli yatırım olduğu inancıyla çalışıyoruz. Çocuklarımızı da çevre bilincine sahip, duyarlı bireyler olarak yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu amaçla Dünya Çevre Günü’nde çocuklarımız için hem eğlenceli hem de eğitici etkinliklere imza atacak, keyifle öğrenmelerini sağlayacağız” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da ''Kentsel Dönüşüm Ormanı'' kurulacak
Sonraki Haber Necip Nasır Karşıyakalılar'a karanfil dağıttı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?