ANA SAYFA > SAĞLIK > Öğrencilerin sağlığını koruyanlar ödüllendirildi

Öğrencilerin sağlığını koruyanlar ödüllendirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrencilerin sağlığını koruyanlar ödüllendirildi

Karşıyaka’da öğrencilerin sağlığını koruyan ‘’Eğitim Kurumlarında, Kantinlerde Hijyen ve İnsan Sağlığı Projesi’’ ekibi ödüllendirdi.

Mavişehir İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezgin, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Yıldıray Çığırgil, İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Emetli, Kantinciler Odası Başkanı Rasim Topçu, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve okul kantincileri katıldı.
Öğrencilerin sağlığını korumayı amaçlayan, okulların temizlik ve hijyen yönünden teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla yürütülen, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel başkanlığında; Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi, İlçe Sağlık, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü, İzmir Kantinciler Esnaf Odası’nın koordinasyonunda Türkiye’de bir ilk olarak yürütülen ’’Eğitim Kurumlarında, Kantinlerde Hijyen ve İnsan Sağlığı Projesi’’ İzmir’de ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini 6 yıldır koruyor.
Törende Karşıyaka İlçe Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa İslamoğlu birer konuşma yaptı. 2012 yılında sadece kantin ve yemekhanelerle sınırlı olan Proje, 2015 yılında derslik ve tuvaletlerin yanı sıra okulun tüm departmanlarını içine alacak şekilde genişletildi. 2017 de ise kalorifer daireleri, okul bahçesi ve okul çevresinin de Projeye dâhil edilerek; okul çevresindeki esnafın da denetlenmesi belediyenin uzman ekipleri ve zabıtalar vasıtasıyla gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Mehtap Gemici başkanlığındaki komisyonca belirlenen 170 e yükselen kritere göre okullar tek tek denetlendi ve bu kriterlere göre 80 puanı aşan daire amirleri, okullar ve kantinler, okul aile birliği üyeleri ödüllendirildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, 2012 yılında okul sağlığı ve hijyeni konusunda bir fikirle ortaya çıkan projenin zaman içinde Standartlar yükseltilerek çok ciddi bir ivme kazandığını belirterek şunları söyledi.  “Toplumda okul çağındaki bütün çocukların mümkün olan en iyi bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlığa kavuşmalarını sağlamak ve sürdürmek ve böylece çocukların ve dolayısıyla toplumun sağlık düzeyini yükseltmek için sağlıklı eğitim ortamı çok önemli.  Bu da bir takım çalışması ile mümkün. Bu takım çalışması Sayın Kaymakamımızla çok büyük bir ivme kazandı; kendisi sadece okul içinin değil okul çevresinin de denetlenmesi ve koşulların iyileştirilmesi gerektiğine işaret ederek bizleri bu doğrultuda yönlendirdi. Bizler bir takım çalışması yaparak Karşıyaka’da olmak bir ayrıcalıktır sözünü hayata geçirdik. Normal olanı, klasik olanı herkes yapar; bizler sıradan olanı, bizden bekleneni değil, farklı olanı daha iyiyi başarmaya çalışmalıyız’’ dedi.
İslamoğlu, Projenin iki önemli kazanımından bahsederek, ilk kazanımının 2015 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘’Beyaz Bayrak Projesi’’ inde 17 olan okulların sayısının yaptıkları denetim sonucunda bu projenin okullarda sağladığı iyileştirmelerle,  sayının 125’a, bir olan ‘’Beslenme Dostu Okul’’ sayısının bugün 45’e yükseldiğini” ifade etti. Projenin en önemli kazanımının Türkiye’nin ilk ve tek İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ödülü alan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmasındaki katkısıdır”  dedi.
Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, komisyonun çok önemli bir iş çıkardığını ve bunun bizlerin geleceğin büyükleri olan çocuklara olan bir borcu olduğunu söyledi. Ayrıca yapılan bu işin bir ekip işi olduğunu vurgulayarak; ekip çalışmasının, takım çalışmasının ne kadar önemli olduğunu sözlerine ekledi. Tören, okullar, kantin işletmecileri, okul aile birliği ve komisyon üyeleri olmak üzere dört dalda ödüllerin verilmesiyle son buldu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tenis oynayarak lösemiyi yendi…
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü’nde coşkulu final

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?