ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Büyükşehir'den görme engelliler için girişimcilik kursu

İzmir Büyükşehir'den görme engelliler için girişimcilik kursu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir'den görme engelliler için girişimcilik kursu

Sanayi ve hizmet sektörleri için nitelikli işgücü yetiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez iş kurma hayalleri olan görme engelliler için "girişimcilik kursu" açtı. İlk kursa 13 engelli katıldı. Üretim, pazarlama, yönetim, finansal plan ve iş planı hazırlama eğitimleri alan "girişimci adayları" şimdi hayallerine bir adım daha yakın..

Yerelden kalkınma için nitelikli insan gücü yetiştirmenin önemine inanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliğin azaltılması ve engelli vatandaşların iş gücünün ekonomiye kazandırılması amacıyla mesleki eğitime olan katkılarını artırarak sürdürüyor. Son olarak kendi işini kurmak isteyen görme engelli vatandaşlara girişimcilik kursu düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, 13 kursiyer için umut yuvası oldu.
Kendi işini kurmak isteyen görme engelli "girişimci adaylarının" imdadına yetişen İzmir Büyükşehir Belediyesi, onlara üretim, yönetim, pazarlama, hukuk ve finansal konular ile iş planı hazırlama eğitimleri verdi. KOSGEB’in (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) sunduğu destekler hakkında detaylı bilgiler de alan girişimciler, 32 saat süren dersin sonunda sertifikalarını alarak hayallerine bir adım daha yaklaştı.

İnançla yola çıktık
37 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Aynur Acar, hayalleri için bir adım atması gerektiğini, bunun için de İzmir Büyükşehir Meslek Fabrikası’nın kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi. Görme engelli Acar, girişimcilik kursu sayesinde iş hayatında emin adımlarla yürüyeceğini ve artık nerede nasıl davranılması gerektiğini iyi bildiğini ifade ederek, “Hepimizin hayalleri var. Bizim arkamızda İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlar olduğu sürece hayallerimiz hayal olarak kalmaz, gerçeğe döner. Bir inançla yola çıktık ve Meslek Fabrikası’nda çok iyi bir eğitim aldık. Artık adımlarımızı sağlam atıyoruz. Biz sadece görmüyoruz; işe yaramıyor değiliz. Bize inanıp bu imkanı sağlayan herkese hem kendi adıma hem arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.  

İşin en iyisini yaparız
Engelli bireylerin bir şeyler yapabildiğini kanıtlamak amacıyla girişimcilik kursuna katıldığını vurgulayan kursiyer ve aynı zamanda İzmir Görme Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Ulaş Ergin, “Toplumun engelsiz diye nitelendirilen diğer kesim her işi yapabilir gözüküyor. Ama biz engelliler, ‘onlar kendilerine baksınlar yeter’ tarzında söylemlere maruz kalıyoruz. Bu fikrin yanlış olduğunu göstermek için buralardayız. Yani buradan eğitim alıp kendi birikimlerimizden de faydalanıp bir iş kurmak amacımız. Biz bir şeyler yapalım ki, toplumda var olduğumuzu kanıtlayalım. Herkes de desin ki, ‘Bunlar bu işi ne kadar iyi yapıyor’. Girişimcilik kursundan belgemi aldıktan sonra ileriye dönük hayalim 'engelsiz kafe' açarak hayatı daha da özgürleştirmek” diye konuştu.
 
Hayallere giden ilk yol
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sağladığı imkanlar doğrultusunda çok iyi bir hizmet aldıklarını dile getiren görme engelli kursiyer Yahya Aydınişler de duygularını şöyle anlattı:
"13 arkadaşımla girişimcilik kursu aldık. Bu eğitim sonunda artık hepimiz girişimciyiz. Hayallerimizi gerçekleştirme adına atacağımız ilk adımımızda yanımızda İzmir Büyükşehir Belediyesi vardı. Eğitimimiz bitti ve yakında artık hepimiz esnaf olabiliriz, kendi işimizi kurabiliriz.”  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yazık! Çok yazık!
Sonraki Haber Dursun Türk: Darısı Karşıyaka Stadı'na

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?