ANA SAYFA > EKONOMİ > Çamlı, Horizon 2020 proje ortağı oldu

Çamlı, Horizon 2020 proje ortağı oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çamlı, Horizon 2020 proje ortağı oldu

Türkiye’nin ilk entegre kültür balıkçılığı tesisini kuran Çamlı Yem Besicilik, bir ilki daha gerçekleştirerek, Avrupa Birliği’nin Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı HORIZON 2020 (UFUK 2020) kapsamında geliştirilen Intelligent Management System For Integrated Multi-trophic Aquaculture (IMPAQT) isimli proje konsorsiyumuna dahil oldu.

HORIZON 2020 (UFUK 2020) programı kapsamında Intrasoft International, Easy Global Market, Marine Institute, Dokuz Eylül Üniversitesi, Stichting Noordzeeboerderij gibi araştırma enstitüleri ve firmaların görev aldığı IMPAQT projesi, toplamda 5.8 Milyon Euro’luk bir bütçeyle 36 ay süresince çevreye duyarlı akıllı yetiştiricilik sistemlerinin inşaasında kullanılmasını ve test edilmesini, böylelikle yeni teknolojilerin yetiştiricilik sistemlerine entegre edilmesini amaçlıyor. İskoçya, Hollanda, İrlanda, Türkiye ve Çin olmak üzere altı farklı bölgede karasal, kıyısal ve açık denizlerde tasarlanan akıllı sistemlerin pilot uygulamaları yapılacağı projede Çamlı, uygulamanın sistem tasarımını ve yönetimini ele alıyor.

Avrupa Birliği Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı “HORIZON 2020”, bilimsel bir çerçevede ar-ge ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaklaşım modeli geliştirmek ve geleneksel üretim sistemlerinde köklü değişiklikler yaratmayı amaçlıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Trifunovic: 40 dakika boyunca fiziksel olarak iyi oynamanız gerekiyor
Sonraki Haber Yeniden Sinematek'te ustalar geçidi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?